Всички сме чували за баба Ванга. Легендарната пророчица е давала

...
Всички сме чували за баба Ванга. Легендарната пророчица е давала
Коментари Харесай

Това са мъдрите съвети на баба Ванга за здраве и правилно хранене

Всички сме чували за баба Ванга. Легендарната пророчица е давала препоръки на хора от целия свят по какъв начин да се оправят с разнообразни заболявания и паники. 

Самата тя има вяра най-много в силата на майката природа и точно посредством нея е съумяла да изцери хиляди хора. 

 

Ето някои от нейните (перифразирани) препоръки за вярно хранене и по-точно за вярно готвене:

 

1. Тя поучава,  когато човек седне да се храни, да допре ястието с ръце . Причината за това - по пръстите ни също има рецептори, посредством които стомахът придобива по-точна визия за това, което го чака, и ще отдели нужните киселини. Тя счита, че няма нищо неприятно в яденето с ръце и не би трябвало да ни е позор от това - въпреки всичко маймуните също го вършат.

2. Баба Ванга счита, че всяка стопанка би трябвало да меси самун.  Съветва да пипаме хляба  - от замесването му чак до изяждането. Тя дефинира хляба като най-свещена храна и по тази причина би трябвало да му се любуваме с всички сетива. Освен това наложително е хлябът да се чупи, а не да се реже - това сплотява хората поради жеста на подаване на комата самун "

 

3. " Не правете диета, в случай че сте нещастно влюбени  – всичките ви страдания да свалите килограми ще бъдат безуспешни. "

 

4. " Никога не яжте на крайник . " От една страна - храната би трябвало да се почита, тя не е просто за " натъпкване ". От друга – когато се храним прави, ядем по-бързо, дъвчем по-малко пъти всяка хапка и натоварваме стомаха си. Това води и до напълняване.

 

5. " Взимайте плодове и зеленчуци, единствено колкото ви трябват . Когато берете от майката природа, мислете, че тя не ражда единствено за вас, а за всичките си рожби, тъй че не взимайте всичко за себе си, а оставете да има и за другите. "

6. " Не мойте да перете, до момента в който готвите ", поучава Ванга. Обяснението за това - когато готвим за себе си и за обичаните си хора не би трябвало да се занимаваме с нищо друго, а да сме изцяло отдадени в готвенето. 

7. Легендарната пророчица поучава поне  един път седмично да се яде жито и да се пие водата, в която се е варило , тъй като по този метод пречистваме тялото и духа си.

8. Баба Ванга счита, че най-важното " правилото " е  човек да на преяжда . Ако човек бе основан да преяжда, щеше да има два стомаха, изяснява тя. Освен това поучава преди хранене да се пият 20-30 г ракия. 

 



youtube.com

 

Ето и някои от препоръките й за положително здраве и метод на живот. 

 

1. " Земята е нашата майка. Пазете я, почитайте я . Земята ни храни и търпи, само че от време на време се надига и санкционира. Тя може доста тежко да наказва… "

2. " Вие тровите земята, храните потомството си с токсини, а след това идвате и се оплаквате: " Ох, какъв брой хора са хванали рак, какъв брой нови заболявания плъзнаха… Помогни, Ванге! "   Вразумете се, до момента в който е време , другояче ще страдате. "

3. " Светът е почнал с билките и с билките ще свърши . Но билките от една страна лекуват единствено хората, които живеят в нея. Така е несъмнено. Всеки да се лекува със своите билки. "

4. " Лекарствата затварят вратата, през която може да влезе природата посредством билките и да излекува болния организъм.  За всяка болежка има билка . "

5. " В Природата е написано кой по какъв начин да се лекува. Четете езика на Природата – посредством нея Бог приказва.

6.  Не прекалявайте с торовете и химикалите . Храната се отравя и природата към този момент се задъхва

7. " Земята е жив организъм. Не я гневете ! Изучавайте нейния език и нейните закони и ги спазвайте, с цел да живеете по-дълго и по-добре. Ако сте деликатни с нея, тя ще ви даде доста. Ако я гневите, ще ви накаже, тъй като е по-силна от вас. Колко години виждам към този момент: цели градове има заровени подземен след естествени катаклизми, какъв брой антични цивилизации са си отишли… "

8. " Не се плашете от заболяванията –  имайте религия . И най-здравият, в случай че няма религия, ще почине. "

9. " Не стойте на течение, не стойте на влага, не пийте студена вода . От настинка стават множеството заболявания, от влага. "

10. " Тези, дето са нервни, тези, дето се опасяват от това, от това – те не са заболели. Акълът им е болен. Нека се прегледат, на невролог да отидат, на бани дано идат и да му пуснат края.  Със боязън не се живее . "

11. " Защо пушите, бе хора!? Ако това е хубаво, и мъжете, и дамите щяха да имат комини на главите!  Махнете тютюна, живейте по-дълго и без заболявания . "

12. " Няма нищо по-страшно от отчаянието . То е най-лошата болест. Няма лек за него – то разяжда от вътрешната страна. "

13. " Не спете на пода и покрай земята . Низшите духове са там и могат да ви обсебят. "

14. " Пийте често  чай от горски плодове и растения . Те са чисти и са извор на здраве. "

15. " Движете се повече и работете.  Мързелът е болест, която поврежда освен нравствено, само че и физически. Чистотата да се издигне в фетиш! Замърсяването, било то физическо или духовно е назад на основаното от бога, което е постоянно и чисто, и красиво. "

 

kulinar.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР