Всички сме чували, че в резултат на глобалното затопляне арктическите

...
Всички сме чували, че в резултат на глобалното затопляне арктическите
Коментари Харесай

Светът е обречен. Зрелищни кадри от бъдещето

Всички сме чували, че вследствие на световното стопляне арктическите ледени шапки ще се стопят и равнището на Световния океан ще се увеличи значително.

Сега, в навечерието на климатичната конференция в Париж, климатолозите се пробват да привлекат още повече внимание към нуждата от незабавни ограничения за прекъсването на световното стопляне.

И даже демонстрират по какъв начин ще наподобяват някои от най-големите мегаполиси в света след 100 години, в случай че не обуздаем климатичните промени.

Екип от Climate Central е показал серия фотоси, обработени с редактор, на които са изобразили нерадостното бъдеще на най-големите международни крайбрежни градове към 2100 година.Според климатолозите този апокалипсис е неминуем, въпросът е какъв брой мощен ще бъде той.

За всеки град са направени по две „ фотоси от бъдещето “ – едната демонстрира какво ще се случи, в случай че светът внезапно редуцира парниковите излъчвания и ограничи световното стопляне на 2°C, а втората – какво ни чака, в случай че в тази тенденция не бъдат взети никакви ограничения.Под вода могат да се озоват огромни градове като Ню Йорк, Лондон, Сидни и Шанхай.Според откривателите от Climate Central парниковите излъчвания (изгорели газове от коли, потреблението на газ и въглища за произвеждане на електрическа енергия и т.н.) ще се задържат в атмосферата дълго време, предизвиквайки резултат на стопляне даже доста години откакто той е преустановен. Това значи, че светът е жертван на повишаване на морското ниво даже в случай че успеем да понижим нашата взаимозависимост от изкопаемите горива. И въпреки всичко, провеждайки „ бързи и нападателни съкращавания на въглеродните излъчвания “, в околните години бихме могли да предотвратим най-зловещите последици, считат учените, представени от The Daily Mail. Climate Central е неправителствена организация, която проучва новостите и научните доклади за промените на климата. Състои се от учени и научни публицисти.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР