Всички сме чели и чували за положителните ефекти на йога

...
Всички сме чели и чували за положителните ефекти на йога
Коментари Харесай

Доказано: Йога лекува депресия

Всички сме чели и чували за позитивните резултати на йога върху тялото и душeвността. Знае се, че йога променя ДНК-то на човек, в този момент обаче има доказателства, че йога лекува меланхолия.

Има няколко изследвания, които потвърждават, че постоянното упражняване на йога оказва помощ на човек да се оправи с депресията. Първото е извършено от медицински център San Francisco Veterans Affairs. В него се преглежда въздействието на върху 23 ветерани от войната, които практикували йога 2 пъти седмично за 8 седмици. Само след 2 месеца ветераните споделят, че изпитват наслаждение от практиките. Забелязва се също по този начин доста усъвършенстване на признаците на.

Вижте също:

 йога и меланхолия

Другото изследване е проветено от университета Alliant. То преглежда въздействието на Бикрам йога върху група дами на възраст 25-45 години. След 2 месеца прктики 2 пъти седмично се забелязало понижаване на признаците на меланхолия.

Още 2 изследвания демонстрират усъвършенстване на признаците на меланхолия при хора, страдащи от клинична меланхолия с години.

" Засега остава като допълнение към лекуването на меланхолия. Не е потвърдено дали може да е главен способ за справяне с та. Йогата не е панацея, само че въпреки всичко има емпирични доказателства, че резултатът й върху хората с меланхолия е позитивен " споделя доктор Линдзи Хопкинс, началник на едно от изследванията

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР