Всички сме били болни и с висока температура. Главната причина

...
Всички сме били болни и с висока температура. Главната причина
Коментари Харесай

Как да свалим бързо високата температура

Всички сме били заболели и с висока температура. Главната причина за повишаване на телесната температура може да е слаб имунитет, сезонен вирус или инфекциозно заболяване.

Специалистите поучават в първите дни от повишаване на температурата да следим за други промени, настъпващи в организма. Сигналите на тялото като поява на болежка, възпаления, оттоци може да са най-хубавият индикатор къде се крие виновникът.

Температурата, по-ниска от 38 градуса, не би трябвало да бъде парирана с хапчета. С това може единствено да попречите на тялото да се бори интензивно с вируса, попаднал в него.

Ако температурата е породена от мраз и простуда, а не от по-сложни проблеми, може да се третира с някои национални средства и вкъщи.

Сваляне на температура – какво е значимо да помним!

Температура в диапазон от 38-38,5 ° C би трябвало да бъде намалена. Ако трае 3-5 дни, би трябвало да се търси лекарска помощ. Същото предписание важи и в случай че се повиши към 40-40,5°.

За задачата:

1. Пийте повече течности, най-вече вода и чайове, съхранявани на стайна температура;

2. Дръжте стъпалата в хладка, може и студена вода;

3. Правете хладни компреси на челото, шията, под мишниците.

4. Водните процедури е добре да се ползват в банята. Още по-лесно ще е, в случай че имате вана. За задачата влезете в топлата вода и последователно добавяйте студена, като свалите до 30-31 ° C.

5. В леглото би трябвало да има единствено материи от естествена тъкан. Памучни облекла, памучно було, калъфка от памук. Всички те ще допринесат комфорта и ще понижат прегряване на тялото.

В процеса по събаряне на температурата се задейства естественият охлаждащ механизъм - изпотяване. В тези обстановки доминира чувство на жадност и уязвимост. Втрисанията също са присъщи, въпреки че при събаряне на температурата стартират да понижават.

Бързо събаряне на температура - да се пият доста течност!

Пиенето на доста чай, плодови питиета и елементарна (не студена) вода ще защищити тялото от дехидратация, което може да докара до нова, по-висока температура.

Как да свалим температурата - направете оцетна вана! Слаб оцетен разтвор, прибавен в зоните на щедро изпотяване (подмишници, шия, лакти и подколенни гънки), способства за дейния топлопренасяне на тялото и понижава телесната температура. Добър метод е и накисване на ходилата във вана с оцет и вода.

Билките се подготвят на същия принцип:

2-3 супени лъжици натрошени листа от билки се заливат в чаша със закипяла вода;

Оставят се по този начин да престоят в границите на 8-10 минути;

Готовият чай се прецежда и се употребява готовата запарка на три елементи, в границите на идващите няколко часа.

Къпини, малини, боровинки са отлични помощници за събаряне на температура. Те могат да бъдат сушени или замразени. Перфектно контролират телесната температура и покачват имунитета.

Лимонът също се е потвърдил добре против високи температура. Ако го смесите с мед и джинджифил, получавате енергиен микс. Той ще помогне освен за бързо събаряне на температура, само че и за превъзмогване на вирусите през зимата, както и за тонизиране на тялото в лятото.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР