орисов и Пеевски и въпроса: Какъв искате да бъде вашият

...
орисов и Пеевски и въпроса: Какъв искате да бъде вашият
Коментари Харесай

ПП-ДБ прави напук на ЦИК - пак сложи скандалните билбордовете с Денков

орисов и Пеевски и въпроса: " Какъв желаете да бъде вашият министър председател "?, поради нарушаване на Изборния кодекс, във Варна през днешния ден се появиха същите билдбордове, само че редактирани. Те към този момент са със силуетите на Борисов и Пеевски, демонстрира Novini.bg.

Решението на ЦИК се базира на осъществено нарушаване е по член 183, алинея 4 Изборния кодекс, съгласно която се не разрешава потреблението на агитационни материали, които накърняват положителните нрави, достойнството и положителното име на други претенденти.

Използването на лицата на други претенденти, препоръчани от други партии и обединения за същия тип избор в еднакъв пропаганден материал, съставлява апел за гласоподаване в поддръжка на претендента на партията или обединението от чието име се популяризира пропагандния материал, съответно за неподкрепа за другите претенденти. Освен, че с описаното потребление на пропагандни материали се накърняват положителните нрави по смисъла на член 480, алинея 2 по отношение на член 183, алинея 4 ИК, е налице и апел за неподкрепа на претендент по смисъла на §1 т.17 ИК.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР