Всички симптоми навеждат на версията за злоупотреба със стимуланти –

...
Всички симптоми навеждат на версията за злоупотреба със стимуланти –
Коментари Харесай

Нападението в „Пирогов” – след употреба на дрога


Всички признаци навеждат на версията за корист със стимуланти – щом не са открити следи в кръвта, става дума за нова дрога, така наречен дизайнерска”, разяснява в ефира на bTV Димитър Карагегов от неправителствената организация Българското либертарианско общество (БЛО).

Думите му са във връзка на трагичната история отпреди дни: 18-годишен юноша преби здравна сестра в института за незабавна помощ „ Пирогов”, избяга от болничното заведение, а по-късно беше открит мъртъв.
Според лекарите след кръвен тест е станало ясно, че той е употребявал марихуана. Според татко му Иван Милев младежът е бил под въздействието на фракция и напоследък доста се е трансформирал, изключително в последните няколко дни – обяснявал, че той е определеният и че го чакат златни колесници в небето.

„ Със сигурност не става дума за корист с марихуана (… ) Това е нов феномен. Става дума за ново потомство опиати, синтезирани единствено седмици или дни по-рано. Изпращат се в целия свят, тъй като не са неразрешени все още”, разяснява Карагегов.

По думите му в тази ситуация става дума за новия стимулант е флака, който БЛО към този момент е засичала у нас.

Според обяснението му флака се взема вместо амфетамини, които се хваща с тест на урина. Новият стимулант обаче не може да бъде заловен, защото няма създадени проби за него, а науката и институциите изоставят зад китайските лаборанти, разработващи дизайнерската дрога.

По отношение на следите от канабис, които са засечени в кръвта на младежа, Карагегов разяснява, че това е обикновено, тъй като следите остават с месеци.

Но това не пречи на използването и на синтетичния канабис, който съставлява бял прахуляк. Той е на ниска цена, само че води до пагубни провали на нервната система, тъй че вкарва в гибелен риск всеки, който го приема.

Нашата страна има мракобесни закони във връзка с опиатите, бюрокрацията е огромна - няма институция в страната, която може да помогне на този юноша, счита още Карагегов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР