Всички шофьори знаят, че некачественото гориво може да има разрушителен

...
Всички шофьори знаят, че некачественото гориво може да има разрушителен
Коментари Харесай

Ужасът на всеки шофьор: Как да разберем, че са ни прецакали с некачествено гориво?

Всички водачи знаят, че некачественото гориво може да има унищожителен резултат върху транспортното средство. В наши дни множеството водачи одобряват качественото гориво за даденост. Те просто зареждат автомобила си и не престават напред.

Въпреки контрола, който се реализира върху огромните вериги от бензиностанции, постоянно е допустимо човек да се сблъскате с проблеми. Да не приказваме, че към момента има хора, които сипват на колите си гориво от дребни и съмнителни обекти, където то се продава на по-ниска цена.

Външен тип и миризма



Понякога, въпреки и много рядко, пораждат обстановки, при които некачественото гориво може да бъде различено още при образна инспекция. На повърхността му се появява нечистотия, която наподобява на каша. Може да се появи и вода, а също по този начин и неприятна миризма. Тогава незабавно стана ясно, че това гориво е с неприятно качество и то сигурно ще навреди на автомобила.

Проблеми със пускане на мотора



Един от главните фактори, който може да ви покажат, че сте сипали неприятно гориво, са компликации при стартирането на транспортното средство. Замърсеното или остаряло гориво не обезпечава задоволително мощ за пускане на мотора. Затова, в случай че колата не възпламени, може да се ревизира положението на бензина. Това обаче може да се дължи и на други фактори като нередовност на свещите или щета на горивната помпа.

Съскане или други звуци



Друг симптом за зареждане с неприятно гориво е съскането или други сходни звуци, които се чуват при луфт или даже по време на придвижване. Работата е там, че некачественият бензин не може да изгаря отмерено, а това е проблем за мотора. Именно в такива случай си появяват и странни шумове, които преди този момент са отсъствали. 

Лошото обаче е, че тези звуци не са 100-процентов знак за сходен казусът, защото могат да се дължат и на друга нередовност – да вземем за пример, че горивният филтър се нуждае от промяна.

Двигателят гасне по време на придвижване



Ако транспортното средство спре по време на придвижване, това също може да се дължи на нечисто гориво, защото мотора не го изгаря отмерено. Този проблем е доста необичаен, само че въпреки всичко не може да бъде изключен. Явлението се демонстрира изключително при придвижване нагоре.

Лоша реакция при подаване на газ



Някои водачи означават, че при зареждане с нискокачествено гориво автомобилът им стартира да реагира по друг метод на подаването на газ. Например, ускорението може да стартира единствено няколко секунди след натискане на педала. Тук може да се усети експлозия, която е обвързвана с ниско октаново число.

Самостоятелно ускоряване или прекъсване



Бензинът с неприятно качество може да стане причина за аномални съмнения на темпото на придвижване. Това са неочаквани намалявания на скоростта или ускорения, без да се трансформира метода на потребление на педалите. Подобно нещо освен се отразява отрицателно върху задвижващата система на автомобила, само че и може да бъде рисково за водача и пасажерите, защото внезапно прекъсване или нарастване на скоростта основава предпоставки за причиняване на случай на пътя.

Повишен разход на гориво

Ако е сипано неприятно гориво, натоварването върху задвижващия елемент е по-голямо, с цел да може той да генерира цялостната си мощ. И това няма по какъв начин да не се отрази на разхода на гориво. Само нарасналият разход на гориво обаче не би трябвало да се преглежда като сигурен симптом за неприятна приложимост на гориво. Но пък в случай че този признак е смесен с някой от към този момент изброените, е по-добре да промените бензиностанцията, съобщи " Аутомедия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР