Всички се стремим да поддържаме телата си здрави и в

...
Всички се стремим да поддържаме телата си здрави и в
Коментари Харесай

Будният ум: Как да развиваме ума си на всяка възраст

Всички се стремим да поддържаме телата си здрави и в добра форма, само че вършим ли същото и за мозъка? Притесняваме се, че все по-често забравяме или че реакциите ни стават по-бавни, само че знаем ли за какво? Не е ли време да се погрижим да запазим мозъка си безсънен през целия си живот?
Като се опира на най-новите проучвания в региона на невронауката, доктор Санджай Гупта развенчава доста легенди, свързани с възрастта и здравето. И дава отговор на редица въпроси, които актуалният човек непрестанно си задава. Загубата наизуст обвързвана ли е наложително с възрастта? Коя е най-хубавата диета и храна за мозъка? Какво значение има придвижването за пъргавия разум? Защо някои видеоигри са по-ефикасни от обичайните медикаменти? Има ли изгода от необятно рекламираните витамини и хранителни добавки? И нещо доста значимо – по какъв начин да се грижим за хора, страдащи от заболяването на Алцхаймер и други когнитивни нарушавания?
 Откъс от Смъртта не е решение, Майкъл Корита Откъс от " Смъртта не е решение ", Майкъл Корита
ПЪРВА ЧАСТ   КРАЯТ   1   Двамата мъже обикаляха към колата на Нина с оръжия в ръце, кръжаха като два спътника на...
„ Будният разум “ предлага изцяло изпълнима 12-седмична стратегия, в която има храна за размисъл, диета за тялото и проект за деяние. Можем да стартираме незабавно. Живеем все по-дълго, би трябвало да живеем и все по-пълноценно.
Доктор Санджай Гупта е неврохирург, основен медицински сътрудник на CNN и притежател на многочислени награди за неповторимите си репортажи от всички горещи точки по света, където има войни, естествени бедствия и епидемии.
Той е създател на бестселъри, по които са направени документални филми, учител и член на Националната академия по медицина на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР