Всички се притесняват от ръста на крайния национализъм и на

...
Всички се притесняват от ръста на крайния национализъм и на
Коментари Харесай

Станишев: Причините за несигурността в Европа не могат да бъдат решени национално, дори да затворим границите

Всички се тормозят от растежа на крайния шовинизъм и на популизма, които експлоатират страховете на хората и възприятието на неустановеност. Но аргументите за тази неустановеност не могат да бъдат решени на национално равнище, даже да затворим границите. Каква може да бъде преградата пред екологичните произшествия и замърсяванията на въздуха и водата, пред растящите обществени неравенства, пред бежанските талази? Никоя страна не може да се оправи сама, трябват интернационалните политически отговори ". Това е декларирал в речта си пред леви водачи от целия свят на среща в Стокхолм водачът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, представен от пресцентъра си.

Той е отбелязал, че солидарността и интернационализма е " ДНК-то на левицата " и тези полезности са главната й мощ в този момент. " Нашата отговорност през днешния ден - да предложим работещи решения за страховете. " Да " на зеления преход, само че със обществена отбрана и буфери; интернационален политически отговор и регулация против избягването на налозите от корпорациите и софтуерните гиганти; обществена отбрана на работещите в интернет платформите и новите високотехнологични услуги ", е изброил целите Станишев.

На срещата на Прогресивния алианс, в който членуват над 100 леви, социалистически и прогресивни партии, Станишев е бил избран отново в Бюрото на алианса дружно с премиера на Швеция Щефан Льовен, премиера на Португалия Антони Коща, премиера на Испания Педро Санчес, водача на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия и други водачи на партии от фамилията.

Председателят на ПЕС е връчил задочно и премия за политическа храброст (Political Courage Award) на опозиционния турски водач Селахатин Демирташ. Демирташ е в пандиза в Турция към този момент 3 години поради опозиционните си възгледи към президента Ердоган. Наградата е получила брачната половинка на Демирташ – Башак Демирташ.

От пресцентъра на Станишев напомнят, че президентът на ПЕС е застанал отпред на интернационалната поддръжка зад водача на Демократичната партия на народите откакто турският опозиционер беше задържан през 2016 година През 2017 година Станишев дружно със социалисти от Европейския парламент и публицисти отиде персонално пред пандиза в Турция, с цел да стачкува против задържането на Демриташ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР