Всички са в очакване на тържествената церемония по коронацията на

...
Всички са в очакване на тържествената церемония по коронацията на
Коментари Харесай

Когато и на крал Чарлз му се наложи да чака позволение

Всички са в очакване на тържествената гала по коронацията на крал Чарлз, която ще се случи на 6 май следващата година. Междувременно новият монарх на Англия навърши 74 години, пое още една публична роля и взе още едно решение.
 Крал Чарлз на 74
Крал Чарлз на 74

Новият британски крал чества през днешния ден

Чарлз е новият рейнджър на Парк Уиндзор - роля, която татко му принц Филип извършва в продължение на седем десетилетия. След гибелта му през 2021 година длъжността беше поета от кралица Елизабет.

Крал Чарлз е осмият монарх, който заема позицията на рейнджър на парка Уиндзор, прецизират от Royal Central. Като подобен той обезпечава поддръжка на заместник-рейнджъра в опазването на земята на един от най-старите парцели в страната.

В деня на рождения си ден крал Чарлз изпрати писмо до британския парламент, в което пожела за негови заместници и съветници да бъдат избрани сестра му принцеса Ан и най-малкия му брат принц Едуард.
 Принц Едуард със брачната половинка си (вляво) и майка си кралица Елизабет

Принц Едуард със брачната половинка си (вляво) и майка си кралица Елизабет

" За да осигуря непрекъсната успеваемост на отговорностите си, когато не съм разполагаем, да вземем за пример до момента в който извършвам публични отговорности в чужбина, удостоверявам, че ще бъда доста удовлетворен, в случай че Народното събрание сметне за подобаващи сестра ми и брат ми, принцесата и графът на Уесекс, да бъдат призовани да работят като съветници според наредбите на регентството от 1937 до 1963 година И двамата към този момент са изпълнявали тази роля. "
 Чарлз и Ан с майка си кралица Елизабет

Чарлз и Ан с майка си кралица Елизабет

Съветниците на страната извършват отговорностите на монарха, когато той по някаква причина е попречват. Те обаче би трябвало да ги извършват дружно. В момента правилото гласи, че брачната половинка и първите четирима наследници на монарха могат да извършват тази роля.
 Снимка 328681

Това са кралицата-консорт Камила, престолонаследникът принц Уилям, по-малкият му брат принц Хари, по-големият брат на Чарлз принц Андрю и дъщерята на Андрю принцеса Беатрис. Ако молбата на краля бъде задоволена, към този лист ще бъдат добавени принцеса Ан и принц Едуард.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР