Всички с нетърпение очакваме настъпването на Новата година. Но къде

...
Всички с нетърпение очакваме настъпването на Новата година. Но къде
Коментари Харесай

Къде настъпва първо Новата година в България

Всички с неспокойствие чакаме настъпването на Новата година. Но къде тя ще пристигна първо? Не, не е в Габрово.

По отношение на България, разумно е, че това се случва в най-източната точка на страната. Най-източната точна на нашата страна е на нос Шабла и надлежно там ще посрещнат първи новата година. По-конкретно, това ще е лицето, което ще дава отговор за Шабленският морски фар, написа Poznanieto.bg.

Дежурният там посреща новата година постоянно с 21 минути преди всички останали.

Иначе самият морски фар е най-старият и най-голям в България. Намира се на към 4 км в източна посока от град Шабла, като е висок цели 32 метра. Много поданици на Шабла се гордеят, че в техният град има умалено копие на Александрийският фар – едно от седемте чудеса на света. Така че това оборудване, което е на повече от 150 година, ще посрещне първо новата 2024 година в нашата страна.



По света

Знаете че всяка година стартират репортажи къде ще посрещнат първи новата година. Обикновено постоянно стартират от Австралия и празненствата там в разгара на летния сезон за локалните поданици. Но на процедура има други места, които посрещат първи новата година. Ето тук ще ви показва първите 2 страни, които посрещат новага година:

1. Тонга

Тонга (Дружествените острови) е страна, която се състои от 169 острова, от които под 40 са обитаеми. Намира се в югозападната част на Тихия океан. Изцяло самостоятелна е от 1970 година, като преди този момент е под английски надзор. Интересното е, че това е единствената островна страна в Тихия океан, която е запазила своята монархия.

2. Кирибати

За Кирибати има нещо в действителност неповторимо като факт. Това е единствената страна, която е ситуирана по едно и също време в южното, северното, западното и източното полукълбо на Земята. Обхваща 18 острова и 14 коралова острова, които се намират на обща територия от над 3,5 млн квадратни километра. Въпреки това, нейната държавна територия е единствено 812 километра. При нея има и цели 3 часови зони, защото самите острови са ситуирани на огромно разстояние един от различен в Тихия океан.



Къде честват последни Новата година

Те се намират в последната часова зона – UTC-12

1. Остров Бейкър

Това е американски остров в централната част на Тихия океан.Той има повърхност към 1,5 км и не е населен през цялата година. Приема се, че  е безсистемен и неинкорпорирана част от територията на Съединени американски щати за опазване на разнообразието от скотски и растителни типове на него.

2. Остров Хауленд

Той се намира на към 70 км от остров Бейкър. Това е коралов остров, който още веднъж е част от териорията на Съединени американски щати – въпреки, че е имало разногласия с Англия за него.На него не живеее непрекъснато население, а се посещава от Американската работа за отбрана на растенията и животните.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР