Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 700

...
Всички републикански пътища са проходими при зимни условия Над 700
Коментари Харесай

Над 700 машини обработват пътните настилки

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Над 700 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа в регионите със снеговалеж. През деня работата на снегопочисващата техника продължава, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата при зимни условия, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Без ограничавания е придвижването през проходите " Айтоски ”, " Обзорски ”, " Печинско ”, " Превала ”, " Предел ”, " Републиката ", " Ришки ” и " Рожен ”.

Забранено за МПС над 3,5 тона е прекосяването през проходите " Дюлински ” и " Пампорово ”. Ограничено е придвижването на товарни коли над 10 тона през " Вратник ” и " Твърдишки ". Ограничено е придвижването за МПС над 12 тона през проходите " Петрохан ", " Троянски ", " Котленски " и " Шипка ”.

27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и не престават поддържането на републиканската пътна мрежа. Агенция " Пътна инфраструктура " предлага на водачите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, защото прогнозите са за усилване на снеговалежа денем, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, lima.api.bg, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР