Всички ползватели на държавни имоти, за които плащат наеми, ще

...
Коментари Харесай

МС реши: Облекчават наемите за ползвателите на държавни имоти

Всички ползватели на държавни парцели, за които заплащат наеми, ще бъдат облекчени до анулацията на изключителното състояние. Такова решение е било взето от Министерския съвет, оповестиха от пресцентъра на институцията.
Наематели или ползватели на парцели - държавна благосъстоятелност, които са лимитирали или прекратили активността си във времето на изключително състояние, ще могат да бъдат освобождавани напълно или отчасти от заплащането на наем за тях.

Размерът за наемателите и ползвателите – физически или юридически лица, ще може да бъде намаляван. Това ще става със заповед, издадена от министри, регионални шефове или ръководители на други ведомства, които са дали парцелите – държавна благосъстоятелност, чартърен или за прилагане. ", се споделя в решението на кабинета.

За да може да се пристъпи към използването им, наемателите и ползвателите на държавните парцели ще би трябвало да удостоверят, че са лимитирали или прекратили активността си като дават финансови или други документи, удостоверяващи това събитие, показват още от държавната осведомителна работа.

Облекчителните ограничения ще се ползват за времето, през което физическите и юридическите лица - наематели или ползватели, са лимитирали или прекратили своята активност в съответните държавни парцели, в периода на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година, и въведените противоепидемични ограничения против COVID-19 в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР