Всички полети на британското летище Лутън са преустановени, след като

...
Всички полети на британското летище Лутън са преустановени, след като
Коментари Харесай

Адски пожар затвори британското летище Лутън

Всички полети на английското летище " Лутън " са прекратени, откакто голям пожар е предизвикал отчасти сриване на един от многоетажните паркинги, заяви " Скай нюз ". Рестриктивната мярка ще бъде в действие най-малко до 14 часа българско време (12 часа британско).

Четирима пожарникари и един чиновник на летището са откарани в болница с пострадвания.

Пожарната и избавителната работа на Бедфордшир разгласи огромен случай и на мястото на случая има 15 пожарни коли и три профилирани въздушни апарата.

От пожарната работа оповестяват, че половината от паркинга е " изцяло обхваната от пожара ", а сградата е претърпяла " забележителен систематичен срив ".

Пожарникарите се пробват да потушат големия пожар и да предотвратят разпространяването му върху прилежащите здания и транспортни средства на пистата на летището.

Полицията и службите за незабавна помощ също са на място.

Службата за спешна помощ на Източна Англия заяви, че четирима пожарникари и един чиновник на летището са откарани в болничното заведение " Лутън и Дънстейбъл ".

Друг пациент е бил изписан на мястото на случая.

В изказване в X, прочут преди като Twitter, летище Лутън съобщи: " Безопасността на нашите пасажери и личен състав остава наш главен приоритет. Затова взехме решение да преустановим всички полети до 12:00 ч. в сряда, 11 октомври.

" Препоръчваме на пасажерите да не пътуват до летището по това време, защото достъпът остава мощно стеснен. "

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР