Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените сили,

...
Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените сили,
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Вдигаме с 30% заплатите на военните от догодина

Всички парламентарни групи внасят план на закон за въоръжените сили, с които заплатата на военните се усилва с 30%. Това разгласи на брифинг депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той изрази вяра до края на този парламент планът да мине и желае бърз декрет от президента. Идеята до 6 май той да е реалност. Законът ще влезе в действие от 1 януари 2025 година и парите ще залегнат в бюджета за идната 2025 година
 
Българската войска е национална институция, сподели и служебният министър на защитата Атанас Запрянов. Не е възможно да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, обезпокоен е министър Запрянов. Такова решение ще е мотивация за военните, счита Запрянов. А по този начин военните щели да знаят, че страната не ги е не запомнила.
 
Запрянов чака да намалеят рапортите за овакантяване, наклонността за напускането на службата ще бъде пречупена и даже счита, че ще има нараснал интерес към военната работа.
 
За мен това решение е доказателство за държавност, съобщи и началникът на защитата Емил Евтимов. Според него мярката ще докара до задържане на военните на работа. Относно запаса - Министерството на защитата ще го подмладява и освежава и даже чакат доброволци резервисти.
 
Иначе повиквателните към този момент се цифровизират. Подготвя се базата в Граф Игнатиево за приема на Ф- 16, стана ясно от брифинга на военния министър. Обмисля се ускорение на доставките с помощта за Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР