Всички парламентарни групи с изключение на Възраждане се отзоваха на

...
Всички парламентарни групи с изключение на Възраждане се отзоваха на
Коментари Харесай

Денков видя шанс за редовен кабинет, макар и не особено голям. ГЕРБ го нарекоха кукла на конци

Всички парламентарни групи като се изключи " Възраждане " се отзоваха на поканата за съвещания с кандидат-премиера на " Продължаваме промяната " Николай Денков.

Срещата обаче не докара до някакъв забележителен резултат. На нея Денков разгласи целите на възможния кабинет, който би оглавил - те включват дейности в региона на бизнеса, върховенството на закона, обществената политика и присъединението на България в еврозоната. Той сподели, че късмет за сформиране на държавно управление към момента има, въпреки и да не е изключително огромен.

Присъствието на представителите на ГЕРБ в срещата се сведе единствено до едно изявление на ръководителя на парламентарната им група Десислава Атанасова, след което те напуснаха залата. Атанасова уточни, че диалогът е " надълбоко просрочен " и няма по какъв начин да се търси поддръжка, откакто " са изгорени доста мостове ".

Тя счита, че Денков влиза в " ролята на кукла на конци " и изключи опцията партията ѝ да поддържа кабинет, в който вземат участие съпредседателите на " Продължаваме промяната ".

" Считаме, че хора, които през последните осем месеца потвърдиха, че не могат да се оправят като върха на изпълнителната власт не могат да бъдат още веднъж номинация в държавно управление, в което се търси някакъв консесус ", добави още тя.

 Денков разгласи целите на възможния кабинет, който би оглавил - те включват дейности в региона на бизнеса, върховенството на закона, обществената политика и присъединението на България в еврозоната
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР