Всички от нас имат отрицателни мисли от време на време.

...
Всички от нас имат отрицателни мисли от време на време.
Коментари Харесай

Лошите навици на хронично недоволния човек

Всички от нас имат негативни мисли понякога. Но при някои те са хронично положение.

Множество изследвания демонстрират, че хроничните отрицателни настройки могат да повлияят неподходящо върху здравето, щастието и благополучието. Но по какъв начин да познаете дали вие сте от тези хора? Ако откриете себе си в следното изложение, помислете дали не ви е време за смяна:

1. Негативни думи

Негативните думи, изречени даже без доста предумисъл, изпращат негативни сигнали до мозъка. Това на подсъзнателно равнище понижава нашата убеденост и капацитет, и в последна сметка саботира нашия триумф. Ако се улавяте, че постоянно изричате тези думи: “Не мога… ”, “Не съм задоволително добър… ”, “Не съм убеден… ”, то незабавно спрете и се замислете имате ли потребност от тях. Запитайте се дали в случай че бяхте най-хубавия си другар, щяхте да си кажете, че не можете да извършите нещо. Не, нали. Е, време е да станете най-хубавия си другар и да започнете да говорите и мислите по този метод за себе си, уверени и окуражаващи.

2. Черногледство

Ако постоянно мислите отрицателно и сте от вида хора, за които “чашата е на половина празна ”, то вие очевидно сте от хронично недоволните дами. Разбира се, няма нищо, което по своята същина е единствено позитивно или единствено негативно. Както се споделя: “това е, което е. ” Така че, пробвайте се да премате нещата такива, каквито са и да извличате оптимално позитивното от всяка една обстановка. Ако на открито вали, а сте желали да излезете, замислете се какъв брой хубаво ще ви е сгушена в леглото с книга в ръка и чаша нблизо? Всичко е във вашите ръце и в това да изберете по какъв начин да се отнесете към даден миг. Или другояче казано: “поднесат ли ви лимони, направете си лимонада ”.

3. Сравнявате се с другите

Една от най-честите аргументи да се почувствате зле от самата себе си, е като се сравнявате с близките – имат повече достижения, наподобяват по-привлекателни, вършат повече пари или събират повече лайкове във Фейсбук от вас. Когато започнете да се взирате в това какво имат другите, вие забравяте какво в действителност имате вие. А то не е малко, повярвайте ни! Сравнявайки се, ставате ревностни и незадоволително обществени по отношение на околнитеи неизбежно това води до по-голямо напрежение, тревога, меланхолия. Така че, спрете непрестанно със сравненията и се фокусирайте над своето благополучие и всичко позитивно, което ви заобикаля.

4. Взирате се в предишното

Ние би трябвало да се учим от предишното, само че не и да се взираме в него. Понякога персоналните неуспехи от предишното могат да ви да преследват и ви пречат да видите същинския капацитет на доста обстановки и да видите доста нови благоприятни условия. Каквото към този момент се е случило, няма по какъв начин да го измененията, само че по тази причина пък можете да повлияете позитивно на това, което занапред следва. На моменти първата стъпка е просто да се откъснете от предишното и да обявите, че то е просто история и да продължите напред. Направете своя избор в този момент!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР