Всички останаха изненадани от това колко бързо беше организирана третата

...
Всички останаха изненадани от това колко бързо беше организирана третата
Коментари Харесай

Тайната падна: Какво си казаха Тръмп и Ким преди американецът да направи историческата стъпка

Всички останаха сюрпризирани от това какъв брой бързо беше проведена третата среща сред американския президент Доналд Тръмп и водача на Северна Корея Ким Чен-ун. Докато Тръмп беше в Осака за форума на Г-20, той предложи на Ким свиждане в демилитаризираната зона сред двете Кореи и корейският водач незабавно одобри.

Още по-шокирани бяха присъстващите, а след това и целият свят, когато видяха, че американският президент прекрачи границата и за пръв път в историята стъпи на територията на изолираната от света страна.

Стана ясно и какво тъкмо са си споделили двамата водачи над бетонната линия, разделяща Северна от Южна Корея, преди Тръмп да я прекрачи. От думите му наподобява, че той е взел това решение непринудено.

„ Индипендънт “ предава думите на Ким към Тръмп по този начин, както са били преведени от севернокорейския преводач:

Ким: Радвам се да се забележим още веднъж. Никога не съм очаквал, че ще се срещнем на това място “.

Тръмп: Искате ли да мина от другата страна?

След одобрителния жест на Ким и приятелско потупване от страна на Тръмп, американския президент навлиза на няколко метра във вътрешността в територията на Северна Корея. Лидерът на азиатската страна даже го приветства.



Двамата са обградени само от севернокорейски оператори и фотографи, защото останалите остават от другата страна на границата. Както БЛИЦ заяви, при настъпилата блъсканица и скоростно прегрупиране на публицистите пострада представителят на Белия дом Стефани Гришам .

Тръмп прекарва по-малко от минута на територията на Северна Корея.

За историческата си стъпка той получи поздрави от разнообразни места. Постъпката му беше приветствана и от папа Франциск, който съобщи: „ В последните часове видяхме в Корея един добър образец за културата на срещите. Приветствам участниците с молитва, че подобен важен жест ще бъде една по-нататъшна стъпка по пътя на мира, освен на този полуостров, само че и за положителното на целия свят “, сподели той по време на седмичното си послание от площад „ Свети Петър “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР