Всички общини в Пазарджишко, както и Областното пътно управление, имат

...
Всички общини в Пазарджишко, както и Областното пътно управление, имат
Коментари Харесай

Бойна готовност в Пазарджишко

Всички общини в Пазарджишко, както и Областното пътно ръководство, имат подготвеност за зимата. Това съобщи комисар Иван Панайотов, шеф на Районната работа за пожарна сигурност и отбрана на популацията.

В Пещера, Ракитово и Сърница зимното поддържане и снегопочистване на общинската пътна мрежа се прави от общинско дружество или звено по непорочност към съответната община. В останалите девет на района се разпореждат публични поръчки за зимно поддържане.

Областното пътно ръководство поддържа общо 723 км пътища от републиканската пътна мрежа, от тях в това число 51 км от Автомагистрала „ Тракия “. За поддържане на Автомагистрала „ Тракия “ има подписан контракт с „ Автомагистрали “ ЕАД гр. София. За поддържането на пътищата I, II, и III клас е подписан контракт с ДЗЗД „ Пътно поддържане област Пазарджик и област Пловдив “. Преди началото на зимния сезон ОПУ Пазарджик приготвя за изкърпване сектори от републиканските пътища, които са с по-висока активност на натоварване. На Автомагистрала „ Тракия “ са тествани 22 броя машини. Проблемни всяка зима са няколко сектора в Пазарджишко, чиито наименования от всекидневното повторение в бюлетина за пътната конюнктура са научили наизуст даже децата - Белово-Юндола, Батак-Доспат, Велинград-Сърница. Но в случай че при тях рисковете идват най-много поради сложния терен с доста и остри завои, то в дефилето Варвара-Велинград още с първите дъждове стартира драмата с падащите камъни. В този сектор и настилката тук-там не е добра, споделят водачи, постоянно преодоляващи въпросния маршрут.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР