Всички обичаме пържени картофи с хрупкава коричка. Но за съжаление

...
Всички обичаме пържени картофи с хрупкава коричка. Но за съжаление
Коментари Харесай

Трикове за приготвяне на пържени картофи с хрупкава коричка

Всички обичаме пържени картофи с хрупкава коричка. Но за жалост не всякога при пърженето им съумяваме да реализираме стремежи резултат. Често картофите стават меки и се питаме къде бъркаме. Оказва се, че и пърженето на картофи има своите тънкости.
Преди да ги поставите в олиото, е належащо да включите котлона на оптималната мощ. Никога не прибавяйте картофите преди мазнината да е загряла задоволително . Може да прецените това с прибавянето единствено на едно късче картоф.
След като олиото доближи мечтаната температура, прибавете нарязаните картофи. Първоначално запържете на мощен огън за към 4-6 минути, по-късно разбъркайте картофите, намалете огъня и продължете да пържите за още 10 минути, като от време на време разбърквате картофите. Накрая можете да добавите сол и други подправки към картофите.
Най-добре е да се пържи в олио . Но в случай че сте фен на по-мазните храни, може да употребявате свинска мехлем.
За приготвянето на пържени картофи използвайте чугунен тиган, защото той се затопля отмерено и подсигурява постигането на съвършен тен.
 5 съвета за по-здравословни пържени картофи 5 съвета за по-здравословни пържени картофи
Всички знаем, че би трябвало да заобикаляме пържените храни, тъй като са нездравословни за организма ни. Първо, могат да провокират язва и второ, могат...
Нарязване на картофите за пържене:
Нарязването на картофи за пържене е просто, най-важното е да разполагате с нож и дъска. Ако ги нарежете на тънки ивички, те ще станат по-хрупкави. Нарязаните на дебели части картофи стават по-сочни и по-меки. Постарайте се частите да са с почти идентична форма и дебелина, с цел да доближат подготвеност по едно и също време. Може да употребявате белачка за картофи и особено приспособление за рязането им.
Картофи по селски
В случая картофите би трябвало да се нарежат на огромни филийки и да се оставят за няколко минути в гевгир, с цел да се отцеди непотребната вода от тях. Поставете картофите в тиган с авансово загрято олио. Пържете ги до образуването на златиста коричка. Добавете сол, черен пипер или чесън на прахуляк в края на пърженето.
Пържене на картофи във фритюрник
 Какво се случва с тялото ни, когато ядем картофи? Какво се случва с тялото ни, когато ядем картофи?
Картофите, като се изключи че са известни по целия свят, са и също толкоз вкусни. Те наложително участват на трапезата в редица разнородни я...
Преди да ги сложите във фритюрника, наложително задайте подобаващия режим и изчакайте мазнината да се сгорещи. Преди това картофите е добре да престоят за към 20 минути, поръсени със сол и мечтаните подправки.
Пържене на картофи в мултикукър
Картофите, приготвени в мултикукър, доста наподобяват на тези, приготвени във фурна. Първоначално задайте режим за пържене. Изчакайте олиото да загрее и по-късно прибавете картофите. Оставете ги в този режим за 4-6 минути. След това ги обърнете и задайте режим " Печене " за 10-15 минути.
Пържени картофи със свинска мехлем
Тук методът е малко по-различен: първо би трябвало да сложите маста да се разтопи и да по-късно да запържите в нея няколко шайбички лук. Оставете лука да къкри за няколко минути и по-късно прибавете картофите. Пържете на междинен огън. В края на топлинната обработка може да добавите сол и мечтаните подправки.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР