Всички ние знаем основните неща за Алберт Айнщайн. Той е

...
Всички ние знаем основните неща за Алберт Айнщайн. Той е
Коментари Харесай

10 изненадващи факта за Алберт Айнщайн

Всички ние знаем главните неща за Алберт Айнщайн. Той е един от най-великите учени на всички времена. Той е изобретателят на теорията на относителността. Той е роден в Германия и се е преместил в Америка, където умира през 1955. И да, в действителност е имал щура прическа, разяснява " Хъфингтън Поуст ", представени от  " Мениджър Нюз ".

Но през годините доста други обстоятелства за известния физик са станали ясни – някои, които са доста изненадващи. Тук ще ви представим 10 от тях:

Факт 1:  Айнщайн не е бил красиво бебе. Когато Айнщайн се е родил на 14 март 1879 година, задната част на главата му е била толкоз огромна, че фамилията му се разтревожило, да не би да има някакво заболяване. Но в границите на първите няколко седмици формата на главата му станала естествена.

Факт 2:  Айнщайн е проговорил късно. Някои настояват даже, че той не е проговорил до четири годишна възраст. Доктори даже измислили противоречив термин - " синдром на Айнщайн ", с цел да опишат положението на извънредно умни хора, чиято тирада се забавя.

Факт 3:  Айнщайн не е бил късан по математика. Отдавна се приказва, че Айнщайн е бил неприятен възпитаник. В реалност, Айнщайн не е бил неприятен възпитаник. Той е бил признат в лицей по физика преди да навърши 11 години, бил е „ брилянтен " цигулар и е получавал високи оценки по латински и гръцки.

Факт 4:  Айнщайн имал извънбрачно дете. Преди Айнщайн и първата му брачна половинка Милева Mарич да се оженят, тя скрито ражда щерка им в дома на родителите си в Сърбия. Съдбата на бебето не е ясна, тъй като скоро след раждането момиченцето е изчезнало от архивите. Няма доказателства, че Айнщайн в миналото е виждал щерка си.

Факт 5:  Айнщайн е задал странни правила за брачната половинка си. В листата му с правила към Милева той показва, че би трябвало да сервира три блюда на ден, да спре да приказва, в случай че той я помоли и да не чака фамилиарност от него.

Факт 6:  Айнщайн се е разбирал доста добре с братовчедка си. Толкова добре, в реалност, че тя - Елза Айнщайн - му стана жена през 1919. Двамата имали връзка още по време на първия брак на учения.

Факт 7:  Айнщайн е бил известен измежду дамите. Той написа до Елза, че негови приятелки го заливат непрекъснато с писма, пропити с " непотребни " усеща.

Факт 8:  Айнщайн не е обичал да носи чорапи. В друго писмо до Елза той написа, че " се е отървал от носенето на чорапи " в университета в Оксфорд. Световноизвестният талант в последна сметка е прочут със занемарения си външен тип - въпреки по-голямо внимание да притегля косата му, в сравнение с краката.

Факт 9:  Айнщайн е бил член на Националната Асоциация за Прогрес на Цветнокожите Хора. По-конкретно в клона им в Принстън, където той е живял и работил. Но даже и преди Айнщайн да се реалокира непрекъснато в Америка през 1933 той си е кореспондирал с деятел по цивилен права, създател на Асоциацията. По време на тирада в Университета в Линкълн през 1946 Айнщайн дефинира расизма като “болест ”.

Факт 10:  Айнщайн може да е ускорил гибелта си. Айнщайн умира на 18 април 1955 година от пръсване на кръвоносен съд. Според уеб страницата на Американския музей по естествена история лекари му предложили интервенция, само че Айнщайн отказал с думите: " Безвкусно е живота да се удължава изкуствено. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР