Всички ние сме запознати с ревността и как тя може

...
Всички ние сме запознати с ревността и как тя може
Коментари Харесай

Какво е сексуална ревност и как да се справите с нея

Всички ние сме осведомени с ревността и по какъв начин тя може да скапе сантименталните връзки. Ето обаче една нова вариация, която ни показа jenite.bg. Твърде доста от нея също може да докара до безпокойствие и параноя. Когато позволите на възприятията на ревнивост да ви завладеят и да започнете да се съмнявате в колегата си, това може да навреди на доверието и уважението във връзката ви. Трябва да се означи, че ревността не е обич.

По-скоро става въпрос за възприятие на неустановеност и боязън.

Какво е полова ревнивост?

Сексуалната ревнивост е специфична форма на ревнивост в половите връзки, учредена на хипотетична или идна полова невярност. Ако сте във връзка, сигурно сте внимателни, че сътрудникът ви ще извърши невярност. Освен това, съгласно изследване, мъжете са посилно наранени от полова невярност, до момента в който дамите са по-силно наранени от прочувствена невярност.

Какви са последствията от рисковата полова ревнивост?

1. Колкото и да се обичате, прекомерно многото полова ревнивост ще убие доверието, любовта и уважението, които имате един към различен.

2. Твърде доста полова ревнивост може да направи всяка връзка токсична. За нула време ще започнете да се чувствате изсмукани от цялата сила, когато сте с колегата си.

3. Винаги, когато сте дружно, ще би трябвало да се справяте единствено с неоснователни обвинявания. Това може да докара до раздробяване на връзката ви.

4. Тъй като постоянно се страхувате, че сред вас и колегата ви ще се случи недоразумение, прибягвате до неистини. Лъжете го, с цел да избегнете ненужни спорове.

5. Също по този начин може да отстъпи място на параноя, безпокойствие и ненавист към колегата ви.

Как да се оправим със половата ревнивост?

1. Кажете на колегата си, че го обичате. Ако е належащо, дайте му каквато и да е гаранция от ваша страна. Това ще помогне за усмиряване на половата му ревнивост.

2. Опитайте се да избягвате всевъзможни обстановки, в които смятате, че вашият брачен партньор или сътрудник би ревнувал. Знайте по какъв начин биха реагирали на другар от противоположния пол, който ви прегръща или ви се обажда в късни часове.

3. Ако половата му ревнивост стане прекомерно огромна, потърсете професионална помощ. Това е превъзходен метод да разрешите казуса, преди да излезе отвън надзор.

4. Ако половата му ревнивост се дължи на изменничество, с което се е сблъсквал в предходна връзка, проявете малко самообладание, до момента в който той се научи да се оправя с нея.

5. Преоценете доверието и любовта си един към различен. Комуникацията може доста да помогне на двойките при решаването на този проблем.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР