Всички ние мечтаем за невероятни смартфони, авангардни роботи и летящи

...
Всички ние мечтаем за невероятни смартфони, авангардни роботи и летящи
Коментари Харесай

Измислиха как да се справим с миризмата на пот

Всички ние мечтаем за невероятни смарт телефони, авангардни роботи и летящи коли, само че когато се озовем в градския превоз и до нас се настани някой с извънредно неприятна миризма на пот, то това, за което започваме да мечтаем най-силно е дезодорант от ново потомство, който да отстрани неприятната миризма от телата ни.

За благополучие сходно супер средство може напълно скоро да бъде действителност, с помощта на група откриватели от Обединеното кралство, написа уеб сайтът Digital Trends.
Учените в Университета на Йорк и Университета в Оксфорд направиха първата значима стъпка към премахването на миризмата на тялото. Те са изолирали разнообразни типовете стафилококи — бактериите, които са виновни за появяването на неприятната миризма на потта.
По време на своето проучване учените преосмислили самата концепция за действие на дезодорантите и спрейовете. Те стигнали до извода, че както няколко гнили ябълки скапват цялата купчина, по този начин и напълно дребен на брой типове от разнообразното семейство на стафилококите, са виновни за неприятната миризма на даден субект.
Разбирането на структурата на протеина, който популяризира миризмата на организма, открива опцията за създаването на нови типове дезодоранти. Вместо безсистемно да се борят с всички типове бактерии, тези антиперспиранти от последващо потомство, без значение дали са под формата на спрей или на стик или на рол-он, ще се насочат единствено към тези характерни бактерии, като предизвикват неприятната миризма и ще пренебрегват останалите. Това ще направи дезодорантите доста по-ефективни.
Вместо просто да прикриват аромата, тези футуристични дезодоранти, ще се борят с него и биха могли да блокират ензимите, причиняващи неприятната миризма и да забранят транспортните протеини, които ги популяризират, с цел да ни отърват за дълго от неприятната миризма.
Експертите означават, че множеството препарати срещу изпотяване са неефективни, защото единствено краткотрайно потискат миризмата на човешкото тяло - прикриват я, а не я унищожават. По мнението на учените дезодорантът от ново потомство даже може да е без личен мирис, защото към този момент няма да е належащо да се маскира неприятна миризма.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР