Всички наблюдатели очакваха мобилизация, но дълго време Путин не го

...
Всички наблюдатели очакваха мобилизация, но дълго време Путин не го
Коментари Харесай

Венелин Петков: Мобилизацията е признаване на факта, че се води война

„ Всички наблюдаващи чакаха готовност, само че дълго време Путин не го правеше, тъй като оповестяването на готовност значи оповестяване на обстоятелството, че в действителност се води война. И това към този момент е политическо решение, което води до политически последици вътре в страната. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria журналистът Венелин Петков във връзка оповестената през вчерашния ден от Владимир Путин частична военна готовност.

„ Той не сподели „ разгласявам война “, само че стартира да приказва (и това беше едно от несъгласията в речта му) за „ линия на прикосновение “, която е повече от хиляда километра “, посочи Петков.

 
За каква „ специфична интервенция “ можем да приказваме, когато линията на контакт сред двете враждуващи сили е хиляда километра? Фронтова линия от хиляда и повече километра е война, изключително като имаме поради какъв брой жертви са дадени там за последните месеци. По разнообразни данни това са десетки хиляди.
„ Когато Русия нахлу в Украйна, всички видяха, че това е огромна война за на процедура завладяване и окупиране на Украйна. Руските сили стигнаха съвсем до Киев, превзеха огромни територии, огромни градски центрове “, напомни журналистът.

„ Проблемът е, че когато започнеш война, ти би трябвало да имаш войска, която в бройка е военна такава. А Русия предприе огромна атака с войска, която е в мирновременен състав. Една страна поддържа войска в мирновременен състав, когато няма война. Докато не бъде оповестена война, няма съображение да бъде увеличаван числения състав на армията до военновременни мащаби. До този миг армията ще бъде с бройка от една четвърт до една трета от нужния състав за водене на война “, разясни Венелин Петков.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР