Всички мечтаем за един по-добър свят, в който хората ще

...
Всички мечтаем за един по-добър свят, в който хората ще
Коментари Харесай

Експериментът с лилавата гривна или как един трик може да промени живота ти!

Всички мечтаем за един по-добър свят, в който хората ще се схващат и ще реализират това, което желаят, в който няма да има насилие, ненавист, боязън, болежка и страдалчество. За да успеем да моделираме света обаче, първо би трябвало да се вгледаме в себе си, да променим мисли си, да спрем да зацикляме на отрицателното, да спрем да се оплакваме и клюкарстваме. На пръв взор не наподобява толкова сложно, само че се оказва, че не е тъкмо по този начин.

Предлагаме ви един простичък способ, с който да се опитате да измененията погледа си към света – експеримента с лилавата гривна.

Идеята е на свещеника Уил Боуен. Той разкрил, че в случай че в продължение на 21 дни човек не се оплаква, не подлага на критика и не клюкарства, то животът му се трансформира. За задачата той направил лилава гривна с надпис: „ Свят без недоволства “. Всеки, който се съгласи да я постави, приема за предписание да не се оплаква, подлага на критика и клюкарства в границите на 21 дни.

Ако в някой от тези дни забравите и произнесете недоволство, рецензия или клевета – би трябвало да преместите гривната от едната ръка на другата и да започнете отброяването на 21 дни още веднъж. И по този начин, до момента в който не съумеете да задържите гривната на едната ръка 21 дни без спиране.

Самият Боуен споделя, че е съумял да приключи опита и да носи гривната 21 дни, без да сменя ръката, чак след 3 месеца. Оказва се, че на множеството хора са били нужни 5-6 месеца, с цел да се оправят със задачата. Първите няколко седмици гривната прескачала от ръка на ръка по 10-20 пъти дневно, след това по веднъж дневно, а след няколко месеца се задържала и по цяла седмица.

Причината, заради която „ работи “ това упражнение, е способността на мозъка да „ откъсва “ неврон от мястото, където е „ привикнал “ да подава подтик, като по този начин сменя фокуса при подаване на импулса. По този метод се трансформират и филтрите, през които човек вижда и претърпява света.
 Сбъдни най-съкровеното си предпочитание с тези елементарни вълшебен трикове  Сбъдни най-съкровеното си предпочитание с тези елементарни вълшебен трикове  Сбъдни най-съкровеното си предпочитание с тези елементарни вълшебен трикове  Сбъдни най-съкровеното си предпочитание с тези елементарни вълшебен трикове
Според психолозите лилавият цвят има тонизиращо влияние върху мозъка, смъква паниката и раздразнението. А 21 дни са задоволителен интервал, за който обещано деяние да се трансформира в табиет и да се закрепи в подсъзнанието.

Хиляди хора, които създали успешно експеримента с лилавата гривна, споделили, че като че ли са свалили превръзка от очите си. Те открили, че светът не е толкоз неприятен и че сме заобиколени от хиляди забавни и положителни неща.

В началото не е толкова елементарно, само че с времето изборът да мислиш и живееш положително, без неодобрение и негативизъм, става все по-осъзнат.
 Кои цветове ще ви донесат шанс през 2023 съгласно китайския ви зодиакален знак  Кои цветове ще ви донесат шанс през 2023 съгласно китайския ви зодиакален знак  Кои цветове ще ви донесат шанс през 2023 съгласно китайския ви зодиакален знак  Кои цветове ще ви донесат шанс през 2023 съгласно китайския ви зодиакален знак
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР