Всички, малко или много, страдаме от комплекси и прекарваме голяма

...
Всички, малко или много, страдаме от комплекси и прекарваме голяма
Коментари Харесай

Как сами спъваме личностното си развитие

Всички, малко или доста, страдаме от комплекси и прекарваме огромна част от живота си в опити да ги преодолеем и забравим. Някои хора реализират по-големи триумфи в това начинание, до момента в който други, живеят живот обрисуван от  техните комплекси и страхове. За страдание, не съществува магическа пръчка, която да отстрани всички мисли и реакции, виновни за нашето ниско самочувствие. За да се оправим с тези комплекси, първо би трябвало да разберем по какъв метод ни въздействат и какъв е техният първоизточник.

Базираме дейностите си на непознатото утвърждение

Ако зад всяко нещо, което вършим,  стои потребността да спечелим утвърждението на  другите, тогова в никакъв случай няма да изпитаме същинско удовлетворение и задоволство от нашия живот. Хората не могат, а и не би трябвало да вземат решение какво е най-хубаво за нас. Важно е сами да намерим пътя си и да се концентрираме върху това, което е в действителност значимо и значимо за нас, с цел да може да изградим едно по-добро и ярко бъдеще.

Не се харесваме

Изграждането на една мощно негативна самокритика, може да тласне човек по хлъзгавия път на себеомразата. Колкото повече не се харесвате, толкоз по-силна ще стане ненавистта ви към самите вас. По тази метод, вие попадате в един обаян кръг на пренебрежение, Вместо да се фокусирате върху негативните си черти, потърсете положителното, което всеки човек носи в себе си.

Никога не сме удовлетворени

Истината е, че перфекционизмът не е нещо, към което би трябвало да се стремите, макар преобладаващото мнение. Търсенето на неточности е добра първа стъпка към самоусъвършенстването, само че непрекъснатото неодобрение може да бъде извънредно обезкуражаващо и натоварващо. Разберете, че от време на време е нужно самообладание, с цел да се справите с обещано затруднение и не забравяйте, че никой не е съвършен. Най-доброто нещо, което може да извършите, е да приемете този факт и да се научите да живеете с си.

Не поемаме опасности

Страхът е в основата на огромна част от човешките комплекси. Когато се опасяваме от неуспех, отменяне и неприятни усеща, отхвърляме да опитваме нови неща. Не се плашете от непознатото и от нещата, в които не сте изключително добър. Все отново, с цел да достигнете върха, първо би трябвало да започнете от някъде. Не си разрешаваме да бъдем свободни По някаква причина, да бъдеш същински свободен е нещо, което плаши „ зрелите “ хора. Ние не обичаме нещата, които са отвън наш надзор и не знаем по какъв начин да се оправим с несигурността. За нас е съвсем немислимо, да оставим нещата от живота просто да се случат, без наша интервенция. Позволете си да бъдете свободни и приемете живота подобен, какъвто е.

………………

Питър Икономи , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР