Всички любители на ретро влакове ще имат уникалната възможност да

...
Всички любители на ретро влакове ще имат уникалната възможност да
Коментари Харесай

Ретро влак с парен локомотив ще пътува между София и Мездра

Всички фенове на ретро влакове ще имат неповторимата опция да се насладят на едно приказно пътешестване с теглена от парен локомотив комбинация през разкриващото необикновено красиви гледки Искърско дефиле, оповестиха от БДЖ.

Пътуването е проведено от БДЖ и Сдружение " Обединени Балкани “ във връзка отбелязването на Деня на Независимостта на България, както и 135-ата годишнина от основаването на Българските държавни железници.

На 22 септември, тъкмо в 09:00 ч. сутринта, специфичният трен ще потегли от Централна гара София в състав от четири седящи вагона за пътуващите и един вагон от държавния трен " Витоша Експрес “. Маршрутът на ретро композицията включва три престоя в гарите Курило, Реброво и Своге, където ще има проведена стратегия за посрещане на влака от представителите на Сдружение " Обединени Балкани “.

Композицията ще стопира и на гара Лакатник и спирка Черепиш по маршрута си до Мездра, тъй че пътуващите могат да изберат да не пропътуват цялото разстояние, а вместо това да се насладят на планинска разходка в региона на Лакатник или да посетят Черепишкия манастир, където могат да прегледат едно от местата вдъхновявали Иван Вазов за неговото творчество в особено обособения " Вазов ъгъл “ в манастира.

В гара Лакатник влакът ще спре в 12:21 ч. по разписание и ще се отбие на връщане в 15:00 ч. На спирка Черепиш композицията ще спре в 12:54 ч. и в 14:30 ч. на връщане, тъй че пътуващите с влака да имат задоволително време за къса разходка и да могат да се върнат назад до София със същия трен. В гара Мездра теглената от парен локомотив комбинация ще дойде в 13:11 ч. и ще потегли назад в 14:15 ч.

Цената на билета за пътешестване в двете направления София - Мездра - София е 71 лева с включено непокътнато място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена. Билети за този трен могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната, както и онлайн на https://bileti.bdz.bg/.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР