Всички концесии се гледат с подозрение и хората пропищяват от

...
Всички концесии се гледат с подозрение и хората пропищяват от
Коментари Харесай

Крум Зарков: Докато управляващите не разберат, че НС е парламент, а не парлама, няма да се върнем 

Всички концесии се гледат с съмнение и хората пропищяват от тях, както в тази ситуация със село Дивотино. Това не е просто една концесия, а цялостен модел на ръководство, при който едни хора с пари си избират власт, която по-късно им служи. Това съобщи по БТВ зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков, представен от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Той изясни проблема там - че на концесионера договорът му е изминал през 2014 година, а анексът, който му разрешава да продължи добива за още 15 години, е подписан със задна дата. "Искаме цялата документи, в това число и концесионния контракт. Ще създадем обществени всички документи. Ще забележим параметрите на концесионната територия, дали са били вярно отчуждени земи, прави ли са притежателите на земи. Трябва да се ревизира цялата политика по концесиониране на държавното управление ", отсече Крум Зарков. Той добави, че у нас концесионната процедура се трансформира в обир. "Концесионерите се оказва, че не са задоволително добросъвестни, а страната не отстоява добре личните си права. Затова - не ние направихме концесията мръсна дума ", разясни той. По отношение на готвената концесия на летище София, Зарков сподели, че то е печелившо дружество и страната има всички принадлежности да го направи още по-печелившо. "Затова не желаеме тази концесия ", посочи той.

"Това, че не сме в Народното събрание, не значи, че сме се отказали от отговорностите си като народни представители ", разясни Крум Зарков. Според него дневният ред на Народното събрание е цялостен с лобистки закони. "Ще се върнем там, когато Народното събрание стартира да се занимава с проблемите на българските жители ", безапелационен беше националният представител от левицата. "Дебатът в Народното събрание и парламентаризмът изискват обикновени правила, които бяха погазени напълно от ръководещите и кулминационната точка беше с Изборния кодекс. Докато не забележим знаци, че ръководещото болшинство е схванало, че Народно събрание би трябвало да е парламент, а не парлама, няма причина да се върнем ", сподели Крум Зарков. Той добави, че дебатът за листата за евроизборите ще се организира на Национален съвет на 14 април, а програмата за евровота към този момент е показана от левицата. "За да имаме една почтена България, би трябвало да имаме въховентство на правото и едвам тогава ще заявим и нашия глас в Европа. Ние ще създадем акция с задоволително ясни европейски тематики. Българите чакат от Европа доста по-добри приходи и правдивост ", заключи Зарков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР