Всички живеем в доста динамичен свят. Понякога мрънкаме заради това,

...
Всички живеем в доста динамичен свят. Понякога мрънкаме заради това,
Коментари Харесай

Ефективна диета с ядки и сушени плодове

Всички живеем в много динамичен свят. Понякога мрънкаме поради това, само че различен път точно забързаното всекидневие са едно от идеалните ни оправдания.

„ Нямам време да се храня вярно от многото работа и задания и поради това имам непотребни килограми. Няма по кое време да упражнявам и/или да съблюдавам строги диети “ – звучи познато, нали? Е, да, само че към този момент и това опрощение не прави работа. Оказа се, че има страхотна офис диета, написа jenata.blitz.bg.

Тя е лесна за съблюдаване, а най-важното е, че дава страхотни резултати. „ С нея смъквам по кг дневно. А нищо не върша – седнал съм на стола в офиса, работя и си пояждам “, споделят множеството хора, пробвали да съблюдават въпросната офис диета.

И по този начин – ядките и сушените плодове са измежду нещата, за които се сещаме, когато усетим ненадейно възприятие на апетит. Грабваме шепа от тях, в случай че сме на работното място и имаме потребност да успокоим топката с нещо сладко или солено.

Ползите са многочислени.

Наричат ядките супер храна поради високото наличие на здравословни мазнини. А даже и в сушен тип, плодовете резервират доста от потребните си съставки.

Ако желаеме да отслабнем обаче няма по какъв начин да консумираме тези вкусотии сред храненията, а би трябвало да ги включим дневното си меню. Според диетолози при режим с ядки и сушени плодове може да се смъкна по 1 кг дневно. Подобен темп не е целесъобразно да се съблюдава повече от три-четири дни поради неналичието на значими субстанции за организма. Освен това, диетата не е подобаваща за хора, които имат проблеми със стомаха.

В това меню може да включите сушени кайсии, стафиди, сини сливи и всевъзможни ядки.

Сред най-полезните са тиквените семки, бадемите, орехите. Първите съдържат голямо количество аргинин - аминокиселина, помагаща за разширението на кръвоносните съдове и подобряването на кръвообращението.

Тиквените семки са богати на витамините А и Е, които дават отговор за еластичността на кожата. Бадемите възстановяват липидното равнище в кръвта и понижават риска от сърдечносъдови болести при пациенти с диабет.

Токоферолът, който се съдържа в ореха пък, защищава мъжете от рак на простатата. За да можете да отслабнете, първите три дни прилагайте диета с ядки и сушени плодове, а останалите четири минете на леко меню с малко въглехидрати, повече протеини и зеленчуци.

Понеделник
Закуска: кафе или чай, вода, сушени банани
Обяд: чай, сок или вода, 50 г кашу, сушени кайсии
Вечеря: чай, сок или вода, 50 г сурови орехи

Вторник
Закуска: кафе, чай или вода, тиквени семки
Обяд: чай, сок или вода, 50 г лешници, сушени боровинки
Вечеря: чай, сок или вода, печени ябълки, стафиди, 50 г сурови орехи

Сряда
Закуска: кафе, чай или вода, 50 г орехи
Обяд: плодово мляко, 50 г печени бадеми
Вечеря: сушени сини сливи, сушени ябълки и билков чай

Четвъртък
Закуска: чай или кафе, без мляко и захар; препечена филийка пълнозърнест самун
Обяд: две сварени яйца; домат; 80 гр сварен спанак, фалшифициран с малко масло;
Вечеря: Пилешка пържола; 150 гр салата от свежи зеленчуци, подправена със зехтин

Петък
Закуска: 250 мл прясно изцеден сок от ябълка
Обяд: 250 гр печена риба; салата от настъргани ябълка и морков
Вечеря: Свежа салата от айсберг, зелена салата, краставица, овкусена с лимонен сок

Събота
Закуска: 250 мл прясно изцеден сок от моркови
Обяд: пилешка пържола; свежа салата от зеленчуци по желание
Вечеря: едно сварено яйце; 200 гр варени моркови, овкусени с лимонен сок

Неделя
Закуска: чаша чай или кафе, препечена филийка пълнозърнест самун
Обяд: пържола от телешко или говеждо месо салата от свежи зеленчуци с дресинг от лимонен сок
Вечеря: Салата от настъргани моркови и ябълки, овкусени с лимонен сок и 100 гр нискомаслено сирене
Сушените ябълки са цялостни с фибри
Калорийното наличие на ябълката е доста по-ниско от това на множеството известни плодове, а сушените ябълки оферират и по-висока централизация на потребните субстанции в състава им.

В това число влизат фибри, белтъчини, витамини от група В, микроелементите мед, магнезий, калий и селен.
Крушите контролират кръвното
Сушените круши имат удобен резултат върху кръвното налягане. Това е по този начин, тъй като имат богато наличие на калий и витамин К. Двете съставки допълват резултата си за контролиране тонуса на кръвоносните съдове и и понижаване риска от тромбози.
Смокините положителни за стомаха
Най-пълноценен източник на белтъчини и фибри измежду всеобщо предлаганите сушени плодове. Наред с тях в състава му се откриват витамин К, желязо, калций и магнезий.

Богатият състав на сушените смокини изяснява удобното им деяние при проблеми с холестерола, кръвното налягане и костната компактност.

Освен това те работят добре като лаксативно средство за улеснение на изхождането и за възстановяване на храносмилането.
Сливите укрепват мускулите
Сушените сливи се отличават с високото наличие на витамин С, витамини от група В, калий, мед и магнезий. Така наред с удобното въздействие върху стомашно-чревния тракт, те работят добре на мускулатурата, скелетната и нервната система.
Кайсии за положително зрение
Богати на белтъчини и калий от тях, а в допълнение съдържат и високи количества витамин А. Сушените кайсии са подобаващ избор за хората, които се борят с ненужно тегло или високо кръвно налягане.

Редовната консумация на сушени кайсии оказва помощ за понижаване на оксидативния стрес, поддържане на зрението и активността на лигавиците в организма.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР