Всички избори са важни, но днес повече от всякога сме

...
Всички избори са важни, но днес повече от всякога сме
Коментари Харесай

АБВ поде битка за нормален живот и работеща държава

Всички избори са значими, само че през днешния ден повече от всеки път сме в навечерието на избори на живот и гибел. Това съобщи водачът на АБВ при представянето на предизборната платформа на АБВ и акцентира, че гласуването е избор на живот.
Той напомни черната статистика, че предходната година ни напуснаха 120 000 българи - с 15 000 повече от умрелите през по-миналатаи съобщи: " Смъртта се настани трайно в нашия обичай, схващане и усещане и на този кръстопът сред обезсърчение и вяра, ние предлагаме да ви поведем към утрешния ден ".

Петков акцентира, бе борбата на АБВ е за естествен живот и работеща страна. " Противопоставяме се на порочния модел на ръководство и желаеме да върнем контрола на жителите върху властта и политиките, да установим отговорно и обществено ръководство, реализирано от работещи институции ", уточни той.
" За нас, продължи Петков - бъдещето на България минава през борба за мощна страна, просперираща стопанска система, сигурност и обезпечена обществена правдивост за всички ".
Листата на АБВ не е строго политически профилирана, а в противен случай - носи достолепие, гражданска мощ и експертиза, посочи още Петков. " Днес ни е необходим опита на всички и по тази причина в нашите листи има благосъстояние – имаме 10 хабилитирани лица, професори, доценти, доктори на науките; имаме адвокати, лекари... Ние подсигуряваме бъдещето посредством опита, експертизата, младостта и силата ", добави той.
Като съществени цели на АБВ Петков уточни подсилване на държавността и институциите, обезпечаване на сигурност за жителите, възобновяване на стопанската система, гарантиране на правото на труд и почтени приходи, битка с бедността, демографската злополука и възобновление духовността на българската нация. Приоритетните акценти в кратковременен проект са опазването на здравето, стопанска система от нов вид и данъчна промяна.


разкритикува работата на Народното събрание и я дефинира като цялостен безпорядък. По отношение на локалните управляващи той съобщи, че ще се бори за увеличение на пълномощията им, по-голяма финансова децентрализация и повече благоприятни условия за общи планове. " Има опция посредством по-добро съдействие и повече автономия да се реализиран по-добри резултати ", уверен е той. Сблъсъкът сред жителя и администрацията би трябвало да намалее посредством потребление на електронни механизми, счита още Калфин.
Водачът на листата на АБВ във Велико Търново проф. Любомир Халачев подчертава на образованието, което съгласно него е механизмът, който може да помогне на страната и уточни като образци Швейцария и Сингапур, които залагайки на образованието съумяват да реализират водещата си роля през днешния ден. " Задачата на образованието е да направи по този начин, че всички да поучат право и опция да стигнат до новите технологии “, уточни той и посочи още значимата ролята на читалищата, спортните школи и учебните заведения по изкуствата.
, лидер на листите на АБВ в 24 МИР-София и Кърджали уточни къде е гаранцията за края на Прехода - в младежите. " Преходът ще стане автоматизирано като дойдат нови неопетнени младежи ", изрично съобщи тя и посочи огромното наличие на младежи в листите на АБВ.
, който е лидер листите на Политическа партия АБВ в Плевен  Пловдив разгласи като своя задача борбата с духовната мизерия. По думите му, от доста години сме в духовна пандемия. 2.5 млн. българи не са в България, означи той и попита в коя война България е губила толкоз доста хора. Думи като " чест ", " достолепие " са изхабени, забравени са дребните места, духовните потребности на хората, разяснява той. " Може да имаме всички автомагистрали, само че в случай че нямаме дух, просвета и обучение, ние нямаме безусловно нищо ", заключи Плачков.
, лидер на листата на АБВ във Варна и 23 МИР-София уточни какво би трябвало да се предприеме в здравния бранш - да се раздели заплащането на медицинския труд от това за лекуването. " В момента се получава по този начин, че лекари, които работят по скъпи клинични пътеки получават в пъти повече от другите, които не работят по толкоз скъпи само че също толкоз значими клинични пътеки ", посочи Мангъров и показа, че се изприщва като чуе " клинична пътека ". 
Другото, което би трябвало се промени, съгласно него е източникът на финансирането на опазването на здравето. " За момента това става посредством така наречен здравни осигуровки, само че те не се заплащат. В страната има 1.5 млн. души, които не се обезпечават и на тях по настоящия модел няма по какъв начин да бъде обезпечено опазване на здравето ", уточни доцентът.
 Маргарита Любенова е лидерът на листата на Политическа партия АБВ Ловеч Маргарита Любенова е лидерът на листата на Политическа партия АБВ Ловеч
Маргарита Любенова е лидерът на листата на Политическа партия АБВ Ловеч в идния парламентарен избор. Тя птицевъд и има една от дребното лиценз...

Той е безапелационен, че този финансов модел би трябвало да се промени и заплащането на всичко, което се случва в опазването на здравето да става посредством налозите. Така, по думите му " всеки доктор, сестра, санитарка ще има почтено заплащане, което да не ги кара да си мислят в коя западноевропейска страна да отидат и да се цанят като болногледачи, а нашите лечебни заведения да изнемогват от липса на лекари, сестри и санитари ".
Личните лекари би трябвало да спрат да бъдат еднолични търговци, съобщи още Мангъров. Според него би трябвало да бъдат създавани лекарски практики, които да са към здравната каса и в тях да се назначават лекари, които да извършват функционалностите на Джи Питата.
" Сегашното положение е такова, че всеки персонален доктор има за цел да запише повече хора и в това време всеки по-тежък случай да го насочва към лечебните заведения, въпреки това лечебните заведения пък са заинтригувани всеки който мине край тях да го вкарват вътре, тъй като приходите на хората там са функционалност на пациентите минали през болничното заведение. Получават се две взаимно изключващи се трендове, които водят до това, да се изпразват здравноосигурителните фондове ", разяснява Мангъров. 
Той е безапелационен, че би трябвало дасе направи същинска здравна карта и всички отвън нея, в случай че се усещат задоволително можещи да излязат на свободния медицински пазар като всеки естествен частник. " Защото за момента се получава по този начин, че хора стават милионери на гърба на осигурителните вноски на хората ", разясни той. Мангъров е безапелационен, че в случай че тези оферти се осъществят, системата ще влезе в естествен темп и няма да се получават диспропорциите, на които сме очевидци.
 Стойно Чачов бе показан като лидер на листата на Политическа партия АБВ в 13 МИР в Пазарджик Стойно Чачов бе показан като лидер на листата на Политическа партия АБВ в 13 МИР в Пазарджик
Стойно Чачов бе показан като лидер на листата на Политическа партия АБВ на 13 МИР в Пазарджик за идния парламентарен избор от ръководителя на па...

, зам.-председател на АБВ акцентира, че всяка една дума от платформата на АБВ ще се трансформира в идея.
Лидерът на АБВ акцентира, че работещата страна значи институции, които са загрижени за жителите. " Недопустима е приватизацията на сигурността, неприемливо е страната да е настрана от разпределянето на ресурсите, а те да се разхвърлят от една джипка ", акцентира той.
Много по-безопасно е хората да гласоподават, в сравнение с да отидат до магазина, съобщи още той и добави: " Искаме всеки да излезе и да гласоподава за себе си ", апелирайки за поддръжка за естествения живот, за възобновяване на атмосферата и за работещата страна.
Автор: Ива Иванова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР