Всички избирателни секции отвориха навреме в столицата, предаде БГНЕС.В София

...
Всички избирателни секции отвориха навреме в столицата, предаде БГНЕС.В София
Коментари Харесай

Изборният ден в страната започна нормално


Всички изборни секции отвориха в точния момент в столицата, съобщи БГНЕС.

В София в столичното 127 СОУ „ Иван Денкоглу “ всички членове на секционните изборни комисии дойдоха в точния момент, малко забавяне имаше при отварянето на 5 секция. Към 7.00 часа към този момент имаше опашка от десетина души, искащи да дадат гласа си. 1717 са секциите в София, в 681 секции ще се гласоподава с по 2 машини, а в останалите секции има по една машина. Общият брой на машините в столицата е над 2000. Право на глас в София имат 1 милион 180 хиляди 657 души.

В Плевен 416 са машините, които са разполагаем на гласоподавателите. За малко в една от секциите е имало проблем с машина, само че незабавно е бил решен. 249 305 са имащите право на глас в Плевен.

В Стара Загора денят на вота също стартира умерено, без нарушавания. Избирателните секции в региона са 508, 14 от тях са обособени като Коронавирус секции. В 10 от секциите в региона ще се гласоподава с преносими машини.

Във Варна изборният ден стартира без проблеми тъкмо в 7 часа сутринта. 410 хиляди души в региона имат право да гласоподават. За Варна това са 300 хиляди души. 668 са секциите в региона, 415 за Варна.

В Благоевград секциите отвориха в точния момент. В благоевградското село Мощанец се организират избори " 3 в 1 ", защото селото избира и кметски наместник. Общо 316 598 души имат правото да упражнят правото си на глас в над 539 секции в област Благоевград. Гласоподавателите са с 4091 повече по отношение на броя им в предварителните описи за парламентарните избори на 11 юли. Броят на секциите по отношение на същия интервал също се е нараснал с 39. Най-много обитаеми места има в община Петрич – 55, следвана от Сандански с 54 села, а минимум са обитаемоте места в община Кресна – 7, следвана от Банско, Разлог и Якоруда с по 8 села в състава си.

Във Враца денят стартира обикновено, в село Мощанец е имало проблем с една от вашините. Възрастен мъж откри гласуването, като пусна гласа си първи, още в 7.00 часа. Няма данни за нарушавания.

В Бургас над 365 хиляди души имат право на глас. Изборният ден стартира обикновено и в точния момент. Избирателните секции са 762. 660 машини са разпределени в 593 секции с над 300 гласоподаватели. В 67 секции е планувано да има по две машини. В 169 секции в Бургаско ще се гласоподава с хартиена бюлетина.

В Сливен денят стартира обикновено, до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. 321 чиновници на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен, са ангажирани в изборния ден. Оперативни дежурни групи и дежурни елементи на ОДМВР-Сливен дават отговор за реда и спокойствието в района.

В Русе по данни на Районната изборна комисия на всички места на територията на региона изборният ден е почнал обикновено и всички изборни секции са отворени. Към момента единствено на две места в региона има проблем с машините. Става дума за секция 38, която се намира във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите в Русе, както и 182 секция в Басарбово. На място се намират техници, които откакто открият какъв е казуса ще уведомят РИК и след това ще се реши какво да се предприеме. И двете секции са с по една машина. До момента се е наложила промяна на трима членове на секционните изборни комисии в региона.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР