Всички имаме някои досадни навици. Не забелязваме нещата, които правим,

...
Всички имаме някои досадни навици. Не забелязваме нещата, които правим,
Коментари Харесай

Как да спрем да си гризем ноктите

Всички имаме някои досадни привички. Не виждаме нещата, които вършим, само че постоянно виждаме тези, които вършат нашите другари, сътрудници или непознати. Един от най-разпространените си остава гризането на ноктите.
 Лакът за нокти и какво се случва с тялото няколко часа откакто се лакираме
Токсичното деяние на лака за нокти

Какво се случва с тялото ни няколко часа, откакто се лакираме

В обстановката, в която се намираме сега, като че ли от ден на ден хора одобряват този нездравословен табиет като средство да облекчат напрежението или да покажат безпокойството си. Това е симптом на прочувствено и психическо безпокойствие и има наклонност да се демонстрира, когато хората са нервни, тревожни или уплашени.

Гризането на ноктите обаче е постоянно срещано и при хора, които са отегчени, гладни или се усещат несигурни. Случва се машинално, без да влагаме доста мисъл в дейностите си. Как обаче можем да спрем да гризем ноктите си?
 Снимка 482810

Въпреки че отказването от този табиет няма да стане за една нощ, в случай че следваме избрани стъпки и си наложим някои ограничавания, след време, въпреки и постепенно, ще успеем да се оправим с този проблем.

Един от препоръките на Pink Villa е постоянно да режем ноктите си, тъй като неналичието на дълги нокти, които да гризем, ще ограничи и желанието ни.

Другият метод е да ги намажем с нещо горчиво . Предлагат се специфични лакове за нокти, които имат извънредно противен усет. Така всякога когато сложим нокът в устата си, ще съжаляваме горчиво... и то не в метафоричен смисъл.

Носенето на ръкавици също оказва помощ. В началото може и да ни звучи неуместно, само че в действителност е една от най-ефективните техники.

Един малко по-скъп способ е постоянно да си вършим маникюр . Със сигурност ще се почувстваме доста гузно, в случай че развалим красивия свършек на пръстите си, за който сме похарчили и толкоз пари.
 Снимка 482809

Ако сме забелязали, че посягаме към ноктите, когато сме напрегнат, можем да опитаме различен метод да се оправим с тревожната обстановка, като си вземем стрес топка да вземем за пример. Целта е да държим ръцете и устата си заети, което ще попречва гризането. Можем да записваме това, което ни тревожи, да дъвчем дъвка и така нататък, с цел да подсигуряваме, че ръцете ни нямат никакъв контакт с устата.
 Ноктите на ръцете, дължината им и по какъв начин да се предпазим от ковид
Ноктите - разплодник на ковид

Без маникюр по време на пандемия
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР