Всички хубави рецепти започват с думите - взимате едно агнеНеобходими

...
Всички хубави рецепти започват с думите - взимате едно агнеНеобходими
Коментари Харесай

Агне на механично чеверме

Всички хубави предписания стартират с думите - взимате едно агне

Необходими Продукти

● агне - 1 цяло
● лой
● сол

Начин на подготвяне

Хубаво чеверме се прави от агънце на към годинка. Най-добре е то да е приблизително охранено – мършавото не е сочно, а тлъстото се топи, до момента в който се върти на огъня.

Закланото и почистено от вътрешностите агне се забучва по средата на механичния прът, а агнето се слага по този начин: първо вкарваш кола през отвора за трахеята в долната част на врата и опъваш предните крайници напред и се връзват с тел, в случай че не можете да обхванете и врата не е ужасно, единствено завържете краката.

Със задните крайници по същия метод, опъвате ги хубаво обратно и ги връзвате за кола. Правят се „ джобчета “ на четири места - на бутовете и плешките, в които се слага сол. Срязаният стомах на агнето се зашива с тел.

Огънят би трябвало да е авансово разпален и горял най-малко един час преди приготвеното агне да се сложи за печене.

В началото на печенето чевермето би трябвало да се върти и маже с лой, с цел да не загаря или да образува рано коричка. Там където са слабините на агнето, огънят би трябвало да е слаб, тъй като най-бързо загаря.

Печенето би трябвало да трае от 3. 5 до 5. 5 часа, според от размера на агнето и силата на огъня.

Това е преимущество на механично чеверме, че не се върти от човек, а се пуска механизма и се наглася бързината на въртене.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР