Всички хора страдаме от прекомерните количества стрес, които животът ни

...
Всички хора страдаме от прекомерните количества стрес, които животът ни
Коментари Харесай

Как се справят със стреса различните зодии

Всички хора страдаме от несъразмерните количества стрес, които животът ни сервира, а някои отиваме и по-далеч, и започваме да се паникьосваме във всяка малко по-тежка обстановка.

И всеки, несъмнено, търси най-хубавия метод да се оправи с тези страсти – с уединение, повече храна, пътешествия или всичко от изброеното.

Сега обаче ще разберем кои са най-хубавите способи за справяне със напрежението за всяка зодия – по този начин, както звездите са го отредили, а щом те са споделили по този начин, кои сме ние да се противопоставяме...

ОВЕН

Типичните представители на тази зодия са доста упорити и решени да реализират това, което са си наумили, даже в случай че това значи да се катерят по стена от хора, които им изясняват, че са тръгнали в неверната посока. Овенът е кадърен да си блъска главата (понякога даже буквално), до момента в който трудността не помръдне от пътя му, и това, както се сещате, води до ДОСТА стрес. Обикновено от напрежението ги разтоварва не друго, а спортът – катеренето на планини и спане в палатки в рискови условия, рафтинг, бойни спортове, каране на ски - това са идеалните способи за един изнемощял Овен да влезе още веднъж в релси.

 g Thinkstock

ТЕЛЕЦ

Телците, както всички, които сме се сблъсквали с тази зодия, знаем, че са на този свят, с цел да го изядат. И когато не съумеят да го изядат, или ги сполети стомашен вирус, Телците се стресират. И ги обгръща суматоха. Защото чиниите не са аранжирано артистично и салфетките не са от мека целулоза, въздухът не мирише на жасмин, амброзия и лавандула и столовете не са комфортни. В този ред на мисли, най-хубавият метод един Телец да се оправи с по този начин произтеклия стрес е всички обструкции по пътя към съвършения хедонизъм да бъдат отстранени. Това значи отмора, релакс в спокойна конюнктура, гурме ястия, класни питиета и хубава музика.

 g Thinkstock

БЛИЗНАЦИ

Кой не познава близнаци, кой не е бил зашеметен от логореята им? Тези хора са родени, с цел да подобрят международния връх по скорострелно говорене, без да се споделя нищо значително. Разбира се, и срещи с хиляди хора дневно. Всичко това обаче води до неимоверно напрежение и историята даже познава Близнаци, които стартират да заекват от отмалялост. Звездите обаче са им отредили да отдъхват от напрежението с забавна книга в ръка, усамотени в някое кьоше или още по-добре – в леглото, където никой да не ги закача. Чаша вино или чай постоянно оказват помощ за възобновяване на мозъчната и речева активност, тъй че още на идващия ден да могат да скочат и да проведат 345 диалога до края на работния ден!

 g Thinkstock

РАК

Самотникът на зодиака е и доста сензитивен – задоволително е някой на улицата да го огледа изкривено, и Ракът ще се обиди, депресира и отдръпна в черупката си за идващите 12 години. Не е загадка за никого, че Раците лекуват напрежението и депресията (при тях двете неща са съвсем едно и също) с чаши алкохол, които разреждат с капки сълзи. За тях звездите предлагат пътешествията до морски дестинации, дълги разходки, изразходване на морски блага и, несъмнено, секс – както и всевъзможни други отпускащи тялото и мозъка дейности, които не провокират меланхолия и рев!

 g Thinkstock

ЛЪВ

Лъвовете са тези представители на зодиака, които когато се паникьосат от това, че някой не им обръща задоволително внимание, стартират да излизат рошави и омърлушени от у дома и като цяло наподобяват на в действителност един уплашен лъв от резервата Мара-Мара, който има фамилни проблеми с всичките си три женски или с палавите си дребни, които нонстоп си гризат опашките и се напикават. Лъвовете се възвръщат най-добре, когато вървят на шопинг, купуват си парфюми, посещават културни събития и отпускат по питейни заведения. Когато ги видите още веднъж вчесани, с уверена походка и подготвени да ви отхапят ръката, значи са се отървали от напрежението.

 g Thinkstock

ДЕВА

Стресираната Дева е нещо, което никой естествен човек не желае към себе си – задоволително напрягащи са и без да са уплашени. Неподредените по цвят тениски в шкафа или лъжички за десерт, които имат петна от вода, са нещо, което може да ги извади от равновесие и по-късно пътят към възобновяване на салдото е много комплициран. Девите се възстановят от напрежението, като си подготвят дребни, цъцкави неща за ядене, като да вземем за пример пържени люти чушки. Или си подреждат бурканчета с подправки. Или долап с чорапи.

 g Thinkstock

ВЕЗНИ

Везните са хора на обществения живот – дайте им да излизат, да се кикерчат, да танцуват, да пият напитки и да приказват с хора – все неща, от които не зависи нищо значително в живота им. Когато обаче им се наложи да решат нещо КАТЕГОРИЧНО, Везните се побъркват от стрес, даже в случай че решението е дали да си поръчат ориз или чорба. Затова най-хубавото, което могат да създадат за себе си, е да идат на ол-инклузив отмора, където има доста от ВСИЧКО, тъй че да не им се постанова да избират. И стресът обезпечено ще изчезне.

 g Thinkstock

СКОРПИОН

Секс, секс, секс и ОЩЕ СЕКС. Това е животът на Скорпиона, който обаче има потребност да се възвърне от цялата тази гимнастика и най-хубавият метод да го направи, е като замине за Италия и се отдаде на едноседмичен воаяж, в който се храни с паста, пие алено вино, слуша италианска музика и най-важното – НЕ ПРАВИ СЕКС. Без суматоха, Скорпиони – това е единствено една седмица! След това още веднъж ще сте на фронта, в цялостна бойна подготвеност.

 g Thinkstock

СТРЕЛЕЦ

Стресираният Стрелец е доста нещастна панорама – комплициран, безреден и невротичен, кадърен да изхвърли всичко през прозореца от нерви и по-късно трагично да се метне на леглото и да плаче дълго. Най-добрият метод да не се стига до такава степен е, в случай че Стрелецът си вземе отмора от интернет, телефон и компютър, както и от хората като цяло, и просто си даде няколко дни уединение. Ходенето на кино сами, храненето сами, четенето на книги и пътуването, както и гледането на филми, плюс много ЯДЕНЕ, е нещо, което успокоява Стрелците за нула време!

 g Thinkstock

КОЗИРОГ

Козирозите са едни от най нестресливите хора в зодиака, не поради нещо друго, а тъй като са си създали авансово сметката по кое време ще им стане уплашено и са избегнали този съдбовен миг. Въобще Козирозите си вършат сметката за всичко и като такива несъмнено няма да се учудят, в случай че им кажем, че най-добре могат да се провиснал, когато знаят, че парите им са на несъмнено място, всичко е платено и не дължат никому нищо. Може да вземем за пример да вървят в банката всеки ден и да си гледат извлечението от сметката или пък да прегледат нумизматични изложения – това са действия, които сигурно ще стабилизират един леко разтърсен Козирог.

 g Thinkstock

ВОДОЛЕЙ

Водолеите са спонтанни и импулсивни хора и това им коства доста нерви. Стресът ги залива като цунами и могат да станат доста невротични, внезапни и хапливи. Паниката ги сграбчва за гушата за най-дребните неща, като разкъсан цип или проблеми с интернета. Тогава просто стартират да се тресат от нерви и да повтарят, че краят на света е близо. Спасението им е в планината или някъде из природата, където могат да крещят и да се дзверят на чукарите, до момента в който им мине. Почивката у дома, на пуснати пердета и с прекрасен филм, също е нещо, което им работи безотказно.

 g Thinkstock

РИБИ

Тези фантастични, нежни същества, които плуват елегантно из житейските потоци и в никакъв случай не знаят от кое място някой ги улови, се стресират от най-малките неща. Някой им е дал отговор на имейла по метод, който не им се коства задоволително топъл? Страхотно, имате една уплашена Риба, която ще се изтрие от инернет, от лицето на света, отвред, до момента в който й мине. Рибите се възвръщат от напрежението с пътешестване, с чаша вино и хубава храна, най-вече от региона на десертите. Посещението на културни мероприятия, изключително в случай че са сами, също им работи доста зареждащо!

 g Thinkstock
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР