Всички хора на първо място търсят най-високоплатената работа. В епохата

...
Всички хора на първо място търсят най-високоплатената работа. В епохата
Коментари Харесай

10 най-добре платени работни места с най-малко стрес

Всички хора преди всичко търсят най-високоплатената работа. В епохата на супер високата продуктивност, в която би трябвало да живеем, сякаш ценим парите повече от нашето прочувствено и физическо положение.

Но какво да кажем за минимум стресиращата работа? И въпросът е, допустимо ли е да се реализира баланс в тази безконечна алтернатива? Има ли късмет да се понижат равнищата на напрежение, до момента в който въпреки всичко получавате добра заплата?

Специализираният уебсайт Business Insider разгласява лист с работни места, които балансират и двата фактора, основан на данни от Министерството на труда на Съединени американски щати. И макар че тази статистика надали е подобаваща за изложение на българския трудов пазар, тя въпреки всичко може да ни помогне най-малко накратко да очертаем нови професионални направления на развиване.

Вижте 10-те най-високоплатени работни позиции с ниско равнище на стрес:

Естествени науки/Материалознание

Средна годишна заплата: 88 000 евро

Това е може би една от минимум познатите позиции на пазара. Заетите в тази област научни служащи учат химичните структури и свойства на материалите. Нивото на стрес на тази специалност е единствено 62 точки.

Геолог откривател

Средна годишна заплата: 94 хиляди евро

Спомнете си подиуми от филмите " Вулкан " или " Върхът на Данте "! Геолозите биха могли да играят основна роля във филми за бедствия, само че в действителност работата им е много по-скучна и безвредна. Те учат състава, структурата и други феномени на Земята (ниво на стрес - 68 точки).

Математик

Средна годишна заплата: 94 хиляди евро

Списък на специалностите е спретнат въз основа на заплатите, само че в случай че се основавахме на класификацията на напрежението на Министерството на труда на Съединени американски щати, математиците щяха да бъдат отпред в този рейтинг. Професията провокира най -малко стрес - 57 единици.

Арт шеф

Средна годишна заплата: 96 хиляди евро

В тази ранглиста е включена специалност, която е толкоз друга от останалите в листата. Това е арт шеф, който има за задача да проектира и съживи пространства за снимане на филми, телевизионни сериали, реклами, репортажи. Имайте поради: Това е най -стресиращата работа, която ще намерите тук: стресова оценка 69.

Инженер химик

Средна годишна заплата: 96 хиляди евро

Въпреки че звучи като една от най-понятните специалности, за хората от ненаучния свят е мъчно да схванат изцяло какво тъкмо прави инженер химикът. Според Business Insider, тези хора проектират и следят химическото съоръжение и всички свързани с него процеси. Нивото на стрес е 61 точки.

Икономист

Средна годишна заплата: 101 хиляди евро

Забавен факт е даден в рейтинга на американския уебсайт: професорите по стопанска система получават повече от икономистите практици и изпитват една единица стрес по-малко - надлежно 64 и 63 единици.

Политолог

Средна годишна заплата: 104 хиляди евро

Популярна и търсена специалност в епохата на идеологическа поляризация и политико-културни войни. Такива експерти учат произхода и механизмите, посредством които работят политическите системи. И наподобява, че те не са толкоз напрегнати: равнището на стрес при тях, съгласно Business Insider, е 61 единици.

Инженер по оборудването

Средна годишна заплата: 106 хиляди евро

Ясно е, че софтуерните работни места ще останат измежду най -високоплатените и най-търсените. Любопитното е, че доста от хората, показани в тази публикация, са експерти по машинното съоръжение. Но би трябвало да имате поради, че равнището на стрес за такива работни места е 67 единици.

Специалист, занимаващ се с компютърни разработки

Средна годишна заплата: 110 000 евро

Те са ненапълно свързани със експертите, упоменати в горната позиция, само че получават по-високи заплати и изпитващи по-малко стрес в рабтата (66 единици) и това са експертите в региона на компютърните проучвания. Тяхната работа предхожда тази на инженерите: те изследват главно премахване на проблеми сред апаратурата и програмното обезпечаване.

Физик

Средна годишна заплата: 116 хиляди евро

Номер 1 измежду най -високоплатените работни места и с повече или по-малко допустими равнища на стрес - 62 единици, е физикът. Заинтересовани ли сте от тази специалност? А по какъв начин беше вашият триумф в учебно заведение по този предмет? Говорим за проучване на законите и явленията на физиката, отчитайки опита от опити и многогодишни наблюдения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР