Всички големи автомобилни производители насочиха бъдещите си инвестиции към електрифициране

...
Всички големи автомобилни производители насочиха бъдещите си инвестиции към електрифициране
Коментари Харесай

Какви съкращения предприе Volkswagen, за да се справи с конкуренцията?

Всички огромни автомобилни производители насочиха бъдещите си вложения към електрифициране на моделите си, само че този преход няма да бъде нито елементарен, нито бърз.
Прочетете още
От Volkswagen да вземем за пример виждат това от първа ръка. Трудностите за компанията не са по никакъв начин дребни, поради което и се подхващат ограничения. Изпълнителният шеф на Volkswagen Томас Шефер е завил пред служащи, че компанията ще вкара стратегия, с която да спести към 10 милиарда евро до 2026 година За задачата обаче ще бъдат направени съществени съкращения и преструктурирания.

Според Reuters, от думите на Шефер излиза наяве, че високата цена и ниската производителност са направили Volkswagen неконкурентоспособна при електрическите коли.

Тази вест за съкращения идва в прорез с предни обещания, че такива няма да се вършат най-малко до 2029 година Голяма част от хората, които ще бъдат освободени, ще са посредством съглашения за отчасти или ранно пенсиониране. До края на годината пък ще бъдат показани другите ограничения, посредством които ще бъдат спестени пари.

От Electrek разбираме, че всъщност Volkswagen изпитва много съществени усложнения в продажбата на електрически автомобили в Европа. Като към този момент понижи производството на такива в няколко завода в Германия. 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР