Всички фирми от първата стотица на България са били подложени

...
Всички фирми от първата стотица на България са били подложени
Коментари Харесай

Българските ТОП 100 фирми са били жертва на кибератаки

Всички компании от първата стотица на България са били подложени на хакерски офанзиви, съобщи на пресконферениця комисар Явор Колев от ГДБОП. Оказва се, че 37% от фирмите у нас нямат проект за деяние при хакерска атака. Все по-често жертви на хакери са и елементарните жители.

24% от икономическите закононарушения през предходната година са дело на хакери.

Юлиян Бориславов е шеф на хостинг снабдител, който се грижи за над 60 хиляди уеб страницата у нас и в чужбина. Признава, че най-големи финансови вреди нанасят офанзивите против операционните системи, посредством които хакери стопират достъпа на потребителите до онлайн услугите на неговите клиенти.
Юлиян Бориславов - шеф на хостинг снабдител: " Самите киберпрестъпници са много изобретателни и действително видяно една безусловно непривидна за нас имейл преписка може да докара до открадване самоличността на разнообразни интернет профили ".
Според ГДБОП не по-малко рискови са офанзивите, при които хакери прихващат електронната преписка сред бизнеспартньори.

комисар Явор Колев - шеф на отдел " Трансгранични закононарушения " в ГДБОП: " И в избран стадий се нападна някаква транзакция като се трансформира банковата сметка, със сметка на финансово муле и парите вместо да отидат колегата на, комерсиалния сътрудник отиват в сметките на организи раната престъпност. "
За да се защищити от хакери Юлиан Бориславов е заел специалисти по киберсигурност, които са проучили слабите места на неговите кибермрежи.

Юлиян Бориславов - шеф на хостинг снабдител: " Ние се стараем да внедряваме най-новите софтуерни устройства, които ни оказва помощ да взимаме превантивни ограничения върху запазване сигурността на нашите консуматори да предпазваме техните приложения. "
На хакерски атаки с изключение на компании и държавни институции са подложени и жителите. Технологиите разрешават на хакерите да ни сканират банковите карти до момента в който сме в метрото, в ресторант или на концерт.

Ето тази простичка лепенка може да защищити вашите кредитни карти от сканиране от страна на хакери и нейното източване. От ГДБОП предизвестяват още да внимаваме какво вършим и с кого пред камерите на компютрите.
комисар Явор Колев - шеф на отдел " Трансгранични закононарушения " в ГДБОП: " Атаките са свързани със половото изнудване на..възрастни, а по този начин също и на малолетни ".
От ГДБОП поучават да не посещаваме съмнителни уеб сайтове и още.

комисар Явор Колев шеф на отдел " Трансгранични закононарушения " в ГДБОП: " Да използваме операционни системи легални. Да използваме антивирусни стратегии за достъп до разнообразни пла тформи. Да използваме комплицирани и разнообразни пароли ".
И да не отваряме атачмънти от чужд домейн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР