Всички доброволци спасиха . Ние само го намерихме. Това казаха

...
Всички доброволци спасиха . Ние само го намерихме. Това казаха
Коментари Харесай

Спасителите на Сашко: Според нас не е бил отвлечен, а се е криел


" Всички доброволци избавиха. Ние единствено го намерихме ". Това споделиха мъжете, разкрили детето, прекарало 200 часа в планината.

Веселин Георгиев е първият, който вижда Александър. Той го е видял в шубраци в безпомощно положение.

" Казахме му, че идваме да му помогнем. Той нищо не отговори, само че в очите му се прочете, че знае, че няма да му създадем нищо неприятно ", описа Веселин.

Доброволците придвижват премръзналото момче до колата, дават му вода. По-късно той самичък поисква още.

Районът, в който е открито детето, и преди е обхождан от мъжете, които го откриват. обясниха, че първият път са минали оттова по мрачно. Предполагат, че детето се е криело и е оцелявало като войник.

„ Може да е намерил и някои от пакетите, които са оставяли доброволци. Той се е движел от самото начало. Когато го намерихме, видяхме, че е с много дебело яке, въпреки и премръзнал, оцапан и влажен. Именно топлите облекла са го избавили “, споделя доброволецът Милко Михалков.

Той не счита, че детето е било отвлечено, а че се е криело.

„ Нашето мнение е, че той е оцелявал. Всичките му облекла бяха кални, което значи, че той е минавал през шубраци. Най-вероятно е пълзял и е е търсил вид да се придвижва, да оцелява, да търси храна и вода. Нашето мнение е, че той е бил от самото начало в планината и се е криел. Все отново това е планина и има много гъсти дерета “, сподели още Михалков.

„ Цялата тази обстановка ни сплоти. Аз такова нещо не съм виждал от доста от дълго време. В събота в нашия град толкоз усмихнати хора имаше, те се прегръщаха, честваха. Такава страст доста рядко може да се види и в действителност желая 1да кажа голямо благодаря на всички тези доброволци, които нямаше ден да прочета в очите им, че ще се откажат “, сподели кметът на Перник Станислав Владимиров.

Разследващите работят по всички версии за изгубването на детето, в това число и похищение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР