Всички действия на прокуратурата са съобразени. Задържане за 24 часа

...
Всички действия на прокуратурата са съобразени. Задържане за 24 часа
Коментари Харесай

Прокуратурата по случая Любенов: Действията ни са съобразени

" Всички дейности на прокуратурата са съобразени. Задържане за 24 часа на двамата полицейски чиновници от 6-то районно е могло да се вземе без единодушие на прокурора, той към този момент по-късно взема решение дали да се удължи това задържане до 72 часа или да се анулира, само че това задържане е било допустимо и без единодушие на прокуратурата ". Това съобщи административният началник на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова, съобщи БГНЕС.

Димитър Любенов аргументи злополука на " Околовръстното шосе ", при която почина френски жител, а брачната половинка му тежко пострада. От показания на Любенов се твърди, че той е дал 200 лв. на служители на реда, с цел да го съпроводят. Днес Кирилова отговори на казаното от служебния вътрешен министър Демерджиев, съгласно който прокуратурата е отказала задържането на двамата полицейски чиновници от 6-то районно ръководство. Кирилова посочи, че Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно произвеждане във връзка с ПТП-то.

" Нашият дежурен прокурор е получил сигнал по телефона в 09.45 часа. Междувременно, сътрудниците, в часовете от злополуката до този час, са правили процесуално-следствени дейности. След 2-3 дни излезе информация в разнообразни медии, че чиновници на Министерство на вътрешните работи са ескортирали въпросния Любенов. Лично аз се обадих на началника на „ Вътрешна сигурност ” и му споделих, че имаме предпочитание да работим с тях за откриване на истината. Нашият прокурор на 28 септември приготви разпореждане, с което разпореди избрани дейности във връзка с този патрул. Същия ден той отиде персонално в дирекцията на Вътрешна сигурност, с цел да се прегледат камерите, които са конфискувани. При прегледите на тези камери се вижда единствено движещото се " Порше " след него се вижда автомобил, чийто стъклата са затъмнени и не се разпознава броят лица, които са в него ", обясни прокурор Кирилова.

По нейните думи няма по какъв начин мъжът и дамата от патрулната кола да бъдат арестувани от прокурор до 72 часа, защото те са били евентуални очевидци на злополуката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР