Всички действия на българските власти по отношение на чумата по

...
Всички действия на българските власти по отношение на чумата по
Коментари Харесай

Емил Радев: Действията по отношение на чумата са според европейските изисквания

Всички дейности на българските управляващи във връзка с чумата по животните са съобразени с европейските документи, които работят. Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " евродепутатът Емил Радев:

" В европейските наставления се споделя, че откакто бъде доказано съществуването на болест в обещано стопанство, способният орган би трябвало да изиска неотложно приложение на следните ограничения: всички животни от възприемчиви типове в стопанството да се умъртвят неотложно на място без отсрочване.

Там не се споделя, че би трябвало да се чакат резултати от референтните лаборатории. Трябва да спрем разпространяването на тази болест. Европейският съюз поема 75% от компенсациите. Ако тези животни умрат от заболяването, тези стопани няма да получат лиценз за обезщетение, тъй че страната работи за ограничение на епидемията.

Съобразяваме се с европейските правила. Направи се всичко допустимо да бъдат увеличени компенсациите, които се заплащат за тези животни и се надявам, че това ще възвърне отглеждането на животни в тези райони. Нека да оставим да се съблюдава и българското, и европейското законодателство. Най-важното сега е да се овладее епидемията ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР