Всички държави от Европейския съюз не признаха независимостта на Каталуния,

...
Всички държави от Европейския съюз не признаха независимостта на Каталуния,
Коментари Харесай

Редица държави от ЕС не признаха независимостта на Каталуния

Всички страни от Европейския съюз не признаха независимостта на Каталуния, съобщи Българска телеграфна агенция. Ето и какво обявиха водачите на Франция, Германия, Белгия и Англия:

"Германското държавно управление следи утежняването на обстановката в Каталуния с безпокойствие. Суверенитетът и териториалната целокупност на Испания са и остават ненарушими ", акцентира Зайберт в Туитър. Той даде да се разбере, че немското държавно управление "не признава едно такова оповестяване на самостоятелност ".

Германия се надява "всички (заинтересовани) страни да отдадат приоритет на разговора за усмиряване на обстановката ", прикани представителят на Меркел.

Френският президент Еманюел Макрон, от своя страна, увери през днешния ден испанския министър председател Мариано Рахой в своята "пълна поддръжка " в напъните му да направи по този начин, че да бъде спазено върховенството на закона след оповестяването на независимостта на Каталуния.

"Имам един събеседник в Испания, това е министър председателят Мариано Рахой... Има правова страна в Испания, с конституционни правила. (Рахой) желае те да бъдат спазвани и той има цялостната ми поддръжка ", съобщи Макрон по време на посещаване във Френска Гвиана, отвъдморска територия на страната в Южна Америка.

Премиерът на Белгия Шарл Мишел прикани през днешния ден управляващите в Мадрид и Барселона към разговор след решението на Народното събрание на Каталуния да разгласи самостоятелност на испанската област:

"Една политическа рецесия може да бъде решена единствено посредством разговор ", написа Мишел в "Туитър ". "Призоваваме за спокойно решение при съблюдаване на националния и интернационалния ред ", добави той.

Англия "не признава и няма да признае " независимостта на Каталуния, беше късото изказване на страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР