Всички чревоугодници ще бъдат възхитени от този прост и лесен

...
Всички чревоугодници ще бъдат възхитени от този прост и лесен
Коментари Харесай

Истински рай за сетивата: фантастично лесен и неустоимо вкусен десерт с крем карамел

Всички чревоугодници ще бъдат възхитени от този елементарен и елементарен десерт, чиито усет се е трансформирал в институция.
Ето и точната рецепта:
За карамела:

120 гр. захар
2 супени лъжици вода

За сладкиша:

3 яйца
500 мл прясно мляко
50 гр. захар
пръчка ванилия
половин чаена лъжичка нишесте

Загрейте фурната на 160 ° С. Изсипете захарта в бездънен съд и  добавете 2 супени лъжици вода. Загрейте, до момента в който сместа се зачерви, а по-късно изсипете горещия карамел в дребен керамичен съд (за крем карамел). В купа изсипете млякото и прибавете наличието на пръчката ванилия (разрежете, с цел да извадите семенцата).

Загрейте млякото, само че без да го оставяте да заври, а по-късно свалете от котлона и оставете няколко минути да се охлади. В обособен съд разбийте 3 яйца, 50 грама захар и нишестето, а по-късно прибавете към сместа топлото мляко. Изсипете млечно-яйчената смес в съда с карамела, а по-късно поставете в по-голяма тавичка, до половината пълна с топла вода. Сложете сладкиша да се пече на водна баная в авансово загрята фурна и печете 45-60 минути, до момента в който се зачерви прелестно. Изчакайте сладкиша да се охлади, извадете от фурната и го оставете да се охлажда в ледник за няколко часа. Преди да го поднесете, обърнете сладкиша върху тортена паница и нарежете на части.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР