Всички членове на специалната наблюдателна мисия на Организацията за сигурност

...
Всички членове на специалната наблюдателна мисия на Организацията за сигурност
Коментари Харесай

ОССЕ напуска Луганск и Донецк

Всички членове на специфичната наблюдателна задача на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) ще изоставен през днешния ден следения от сепаратистите украински град Донецк, сподели дипломатически източник пред Ройтерс.

Мисията следи и записва нарушаванията на съглашението за прекъсване на огъня сред Киев и подкрепяните от Русия бунтовници в Източна Украйна.

Всички коли на ОССЕ напущат Донецк, сподели през днешния ден пред ТАСС ръководителят на представителството на така наречен Донецка национална република (ДНР) в Съвместния център за надзор и съгласуваност на режима на преустановяване на огъня Руслан Якубов.

Пресслужбата на представителството заяви, че наблюдаващите са уведомили авансово, че си потеглят от Донецк.

Очевидци обявиха пред ТАСС, че колоната от повече от 40 автомобила се е насочила към контролно-пропускателния пункт " Успенка " на " границата " сред ДНР и Русия.

Според кореспондент на организацията, който се намира до хотел " Парк Ин " в Донецк, където бяха отседнали наблюдаващите, в региона към този момент няма техни коли.

Колона от коли на наблюдателната задача на ОССЕ напусна и Луганск и се насочи към съветската граница, заяви още ТАСС.

Според кореспондент на организацията наблюдаващите са тръгнали от офиса на задачата на улица " Вестник " Луганска истина " и са се насочили към контролно-пропускателния пункт " Изварино-Донецк ".

Източник, непосредствен до задачата, сподели, че колоната пътува за съветския град Каменск-Шахтински, в Ростовска област.

Източник БТА
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР