„Всички членове на БСП, дори тези, които не сме съгласни

...
„Всички членове на БСП, дори тези, които не сме съгласни
Коментари Харесай

Димитър Дъбов: Драматизира се с решението на КС, шефът на КЕВР не може да спре задълбочаването на енергийната криза

„ Всички членове на Българска социалистическа партия, даже тези, които не сме съгласни с дейностите на управлението, така наречен „ съпротива “, съблюдаваме едно предписание – когато партията взе участие в ръководството, да не се клати лодката “. Това съобщи пред Faktor.bg някогашният народен представител от „ столетницата “ Димитър Дъбов.
„ На която и от трите партии да беше връчил мандата Румен Радев, резултатът щеше да бъде еднакъв. Въпросът е, че в случай че бъде излъчено държавно управление с мандата на Българска социалистическа партия, нашата партия ще бъде малцинство и от петимата ни министри, примерно, нищо няма да зависи. В същото време отговорността, която се поема, е доста огромна. Това, което ни чака през есента и през зимата, ще се стовари гръмотевично на тези, които ще ръководят през този интервал. Поради тази причина и на президента не му се желае да прави доста длъжностен кабинет. Т.нар. съпротива в лицето на Движение за права и свободи и ГЕРБ също не прави съществени поръчки за лъчение на държавно управление, защото горещият картоф следва да бъде премятан през няколко ръце. Ако изобщо се направи кабинет в този момент, ще бъде поради боязън от резултатите на едни предварителни избори. За мен е малко странна обстановката, имайки поради метаморфозата на Има Такъв Народ. В партията има странни момчета, които не са професионални политици. Или съумяха да ги огънат, или пък ги „ заинтересоваха “ задоволително, с цел да стартират да пеят още веднъж в хора. Нереализирането на мандата надали може да бъде мотив за оставката на Корнелия Нинова, защото има задоволително други аргументи за това. Българска социалистическа партия също търпи вреди, че е в коалиция с „ Демократична България “. В левицата последователно се усилват деятелите, чието минало е обвързвано с Демократична България и това нервира останалата част от партията. Ние като по-голяма групировка поносим и по-големи вреди. И трите партии, с които другаруваме, са надалеч от нашите политически визии “, сподели още Дъбов.

„ Страната ни е стигнала до енергийна рецесия и без решението на Конституционния съд за ръководителя на КЕВР и тя ще продължи да се задълбочава, даже и да има ръководител отпред на комисията. Ние нямаме трайно решение за доставки на газ. Решението на Конституционен съд е единствено едно в допълнение затруднение, което ненужно се драматизира. КЕВР може и да няма ръководител, само че има един куп членове, които могат да взимат решения. Всичко останало е спектакъл – че нямало кой да подпише заплатите. Един от останалите членове ще бъде изпълняващ длъжността ръководител до нов избор. Това е единствено следващото доказателство, че настоящето държавно управление и министър председателят вършат в страната каквото си желаят, а не каквото би трябвало “, безапелационен е Димитър Дъбов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР