Всички четвъртфиналисти на световното първенство за жени вече са ясни.

...
Всички четвъртфиналисти на световното първенство за жени вече са ясни.
Коментари Харесай

Ясни са четвъртфиналните двойки на световното по баскетбол за жени

Всички четвъртфиналисти на международното състезание за дами към този момент са ясни. Съединени американски щати, Китай, Белгия, Канада, Франция, Сърбия и Австралия към този момент си бяха подсигурили място в Топ 8, а след изиграването на последните мачове от групите към тях се причисли и Пуерто Рико.

Съединени американски щати завоюва група А с цялостен актив от пет победи, като остава единственият тим без загуба на шампионата. Тимът не срещна усложнения и против Босна и Херцеговина за крайното 121:59. Втори е Китай, който в директния мач победи Белгия с 81:55. Пуерто Рико също имаше директен конфликт с Южна Корея за четвъртата позиция и класиране напред, като завоюва безапелационно мача си с 92:73.

Макар и четвъртфиналистите в група B да бяха ясни авансово, до последно не се знаеше кой на кое място ще е. Канада записа предстояща победа против Мали с 88:65, само че бе преместен от първото място от състава на Австралия, който надделя Япония със 71:54. Сърбия се пребори за третата позиция след триумф против директния си съперник Франция с 68:62.

Четвъртфиналните двойки са: Съединени американски щати – Сърбия, Китай – Франция, Белгия – Австрия, Пуерто Рико – Канада. Мачовете са на 29 септември.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР