Всички братя Дръм бяхме на погребението, макар че един от

...
Всички братя Дръм бяхме на погребението, макар че един от
Коментари Харесай

Малки жестокости - Опазването на семейните тайни е нещо изключително трудно

Всички братя Дръм бяхме на погребението, въпреки че един от нас беше в ковчег.

Уил, Брайън и Люк са трима братя, които израстват в непрекъснато съревнование за вниманието и най-много за любовта на своята майка. Като всички момчета, те играят своите игри, само че с течение на годините тези игри, тези дребни жестокости стават все по-зловещи, по-безмилостни и по-опасни. Вече като мъже, конкуренцията посред им е още по-свирепа– за състояние в обществото, пари, популярност, дами... Дори когато се пробват да се поддържат, те се предават един различен, още веднъж и още веднъж, взаимната ревнивост и нетърпимост водят стремглаво към принуждение и гибел. Но кой ще е килърът и кой – жертвата?
 Ново издание на „ Смърт в сенките “, един от емблематичните трилъри на Вал Макдърмид Ново издание на „ Смърт в сенките “, един от емблематичните трилъри на Вал Макдърмид
Призната за един от най-хубавите създатели на престъпни романи, с голям брой награди и войска от правилни почитатели по целия свят, Вал Макдърмид п...

Майка им Мелиса Крейг е позалязла актриса и певица с голямо его и заболели упоритости. Тя напълно не е съвършената майка, а нейното държание има бездънен резултат върху душeвността на тримата братя. Уилям е най-големият и е безспорният любим на Мелиса. Той е кино продуцент, самонадеян и безсърдечен, безогледно пренебрегващ ползите, очакванията и желанията на всички (включително на личните си братя) в устрема си да реализира това, което желае.

Брайън, междинният брат, поредно е пренебрегнат и толериран от Мелиса и не може да се похвали с сполучлива кариера или сантиментални завоевания. На пръв взор той наподобява най-стабилен, само че в действителност завижда гневно за всичко, с което братята му могат да се похвалят, и се пробва оптимално да се възползва от тях. Най-малкият брат Люк, подценяван от майка си и от по-големите си братя, се трансформира в музикална звезда и кумир на младежите. Той обаче е прочувствено неустойчив и бремето на ранната популярност и отхвърлянето от страна на Мелиса водят до тежки рецесии, провокирани от злоупотребата с алкохол и опиати.

Точно както в безспорния й шедьовър „ Стаено зло “, Лиз Нюджънт споделя историята в „ Малки жестокости “ от три гледни точки – на тримата братя Дръм. Така още по-детайлно се разкриват техните комплицирани връзки и недостатъци и лъсват проблемите в фамилията им, все по-тежки и все по-смущаващи. Отново се убеждаваме в способността на Нюджънт да се рови надълбоко в човешката душeвност и да построява потресаващи облици, излезли като от гръцка покруса. „ Тя има дарбата да буди у нас неукротим интерес, подправен с смут, когато разказва в действителност ужасни хора “, споделя Вал Макдърмид.

Завладяващ и завладяващ, „ Малки жестокости “ е мрачна история за дребните жестокости, които водят до големи нещастия, за болките, които си предизвикваме взаимно, изпълнена с изненадващи обрати, с разтърсващ и паметен край. Нюджънт ловко и безпощадно тъкмо споделя една фамилна драма, която прераства в трилър, а напрежението непрестанно витае във въздуха. Затова е и затрупана с толкоз суперлативи. „ Тя е единственият публицист на престъпни романи от последното десетилетие, който може да се съпоставя с класата на Патриша Хайсмит, Рут Рендъл или Джилиан Флин. Романът й е покруса за силата на злото, богат на елементи и динамичен, издигнат като лабиринт, с подправени следи и клопки “. Това е мнението на Ей Джей Фин, създателя на бестселъра „ Жената на прозореца “.
 Троя е новият шедьовър на Стивън Фрай " Троя " е новият шедьовър на Стивън Фрай
След като ни впечатли със своя роман за сътворението на света в „ Митове “ и ни напомни именитите истории за силата на ч...

Преди да стартира своята кариера на публицист, Лиз Нюджънт учи актьорско майсторство, само че вместо да се изявява в театъра, обикаля света като театрален управител на известното шоу Riverdance. Впоследствие Нюджънт се завръща към първата си пристрастеност и дълги години работи за ирландското кино, спектакъл и телевизия. Между 2003 и 2013 година тя е измежду сценаристите на известния ирландски сериал „ FairCity “. Освен това е създател на няколко радио поредици.

През 2014 година излиза първият разказ на Лиз „ Разкриването на Оливър “, който мигновено жъне триумф измежду критици и читатели. Той се изкачва до върха на класациите за бестселъри и през същата година е отличен на Ирландските литературни награди за Криминален разказ на годината.„ Разкриването на Оливър “ печели още няколко влиятелни награди, а през 2016 година е номиниран за Международната литературна премия на Дъблин.

Вторият й разказ „ Стаено зло “ излиза през 2016 година и дебютира непосредствено на върха на класациите за бестселъри в Ирландия. Той не слиза от там в продължение на съвсем два месеца и остава осем месеца измежду десетте най-продавани книги. За него Нюджънт печели доста влиятелни оценки, в това число втората си Ирландска премия за Криминален разказ на годината. Общо четири Ирландски награди е спечелила тя за своите четири романа дотук. Нюджънт е удостоена и с премията " Жена на годината " в региона на литературата за Ирландия от списание " Татлър " през октомври 2017 година, а през февруари тази година университетът в Дъблин й връчи премията на името на Джеймс Джойс за нейните литературни достижения.

Освен създател на бестселъри, Лиз води семинари по писане на телевизионни сюжети, продуцира и управлява литературни клубове и е куратор на литературното ревю на фестивала на изкуствата в Скибърийн през юли 2016 година Тя живее в своя роден град Дъблин със брачна половинка си Ричард МакКълоу, музикант и звуков режисьор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР