Всички български граждани очакват да видят, освен реформа по върховете

...
Всички български граждани очакват да видят, освен реформа по върховете
Коментари Харесай

Петър Петров:Приоритетите на „Възраждане" са запазване на българския лев и българската финансова независимост

Всички български жители чакат да видят, с изключение на промяна по върховете на правосъдната система, и промяна на законите, които най-често уреждат и засягат техните права. Това сподели лидерът на листата на " Възраждане " в 24-ти МИР в София и в Монтана Петър Петров в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Предвидените от партията промени Наказателно-процесуален кодекс плануват пет нови форми на правосъден надзор, уточни той. „ Като стартираме от смешно ниските наказания отнемане от независимост за престъпните закононарушения, определянето като маловажни случаи на битовите обири - това са закононарушенията, от които страдат огромна част от българските жители. В административното правосъдие по смисъла на член 128 от Административнопроцесуален кодекс жителите не могат да апелират отводите за техни тъжби и сигнали за нередности в администрацията. И в Гражданското съдопроизводство също е належащо да има промяна и ще внесем законопроект за промени в Гражданскопроцесуалния кодекс, с цел да избегнем тази обстановка, при която един жител чака три или четири години да завърши едно дело, с цел да получи вероятно някакво обезщетение за забавено правораздаване, което е в порядъка сред 500 и 2000 лв. ", изясни с образци Петров.

Предложенията за промени
Всичко за Вашата сватба
в Наказателно-процесуален кодекс на „ Възраждане " съгласно него са реформаторски и партията ще ги пази и в идващия парламент, безапелационен бе той.

„ Скептик съм, че предложенията, които предлага служебното държавно управление, са работещи. Според много отзиви на експерти, с цел да бъдат работещи те, е нужна и конституционна смяна. Конституцията не дава проверяващи функционалности на съдията по хипотеза и по тази причина смятам, че няма по какъв начин това предложение в действителност да работи на процедура без конституционни промени в тази тенденция ", уточни Петров.

Според него единственият метод за преодоляване на инфлацията и битката със спекулата на пазара на храни е посредством въвеждане на бистрота на образуване на надценката. „ Начинът на обявяване на това каква е надценката от страна на търговеца, каква е доставната цена и на каква цена той продава считаме, че е работещия механизъм, който да въвлече нас, потребителите, клиентите като регулатор на свободния пазар. Считам, че българският консуматор е извънредно грамотен, с цел да може да избере къде да купува. Определяне на тавана на цената на 50 храни, което предлага служебното държавно управление, не би било работещо, тъй като то ще рефлектира отрицателно върху дребните търговци ", счита Петров.
Всичко за Вашата сватба


Приоритетите на „ Възраждане ", по които ще търси поддръжка в идващия парламент, са опазване на българския лев, българската финансова самостоятелност, преустановяване на безплатните американски бази, връщане на Златния запас в Република България, връщане на ветото върху участието на РСМ, непредоставянето на военна помощ на Украйна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg