Всички актове и документи, подписвани от Кирил Петков като министър

...
Всички актове и документи, подписвани от Кирил Петков като министър
Коментари Харесай

Бивш конституционен съдия пред DarikNews: Решенията на Кирил Петков може да отпаднат в съда

Всички актове и документи, подписвани от Кирил Петков като министър на стопанската система могат да бъдат атакувани пред Върховния административен съд. Той от своя страна може да разгласи съответното решение за незначително .

Това разяснява пред DarikNews Пламен Киров, някогашен парламентарен арбитър по отношение на решението на Конституционния съд, с което се афишира за незаконен част от президентския декрет, с който е Кирил Петков е назначен за министър.

Според съда Петков е имал двойно поданство, което съгласно законите на България не му е разрешавало да заема върховен държавен пост , въпреки и да е подал заявление до канадските управляващи, с което се отхвърля от това поданство на 21 април.

" Решенията на Министерски съвет се взимат единомислещо и това, че гласът на Кирил Петков няма да се брои не би трябвало да бъде проблем. Но, самостоятелните му актове са оскъдни, тъй като от решението на Конституционен съд излиза, че той на процедура не е бил министър ", изясни Пламен Киров.



" Отмяната на президентският акт в частта му за министъра на стопанската система значи, че подписаните от него документи и актове могат да бъдат атакувани пред Върховен административен съд ", пояснява още той решението на Конституционен съд.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР