Всеобща стачка ще се проведе във вторник в цяла Каталуния

...
Всеобща стачка ще се проведе във вторник в цяла Каталуния
Коментари Харесай

Каталуния излиза на стачка


Всеобща стачка ще се организира във вторник в цяла Каталуния в символ на митинг срещу ограниченията, които управляващите започнаха в деня на провеждането на референдума за независимостта на самостоятелната област, пробвайки се да не позволен хората там да гласоподават.

Националистическите организации Каталунска национална асамблея и Omnium Cultural приканиха каталунците да се съберат в 12.00 часа локално време пред постройките на кметства в градовете и селата,, в които живеят, както и в предприятията.

В Барселона градският превоз /автобуси и метро/ съвсем няма да работи. Ще се реализира единствено една четвърт от нормалните транспорти от 06.30 - 09.30 часа и в другия пиков миг – от 17.00 – 20.00 часа. Ще се реализират единствено една трета от нормалните междуградски транспорти. ЖП компанията Renfe анулира 151 влака и скоростните влакове AVE. Ще бъде съкратена и работата на личния състав на летищата. Единният оператор на летищата в Испания (Aena) предлага на пасажерите да се обръщат към самолетните компании, с цел да уточнят разписанието и по-рано да възнамеряват по какъв начин да стигнат до съответното летище. Ще бъдат затворени някои от музеите, театрите, изложбените зали. Медицинските центрове ще отсрочват прегледи с неспешен темперамент и планови интервенции. Университетите обявиха, че ще вземат участие в стачката. Към нея се причисляват и футболните клубове Барселона и Жирона.

В акцията ще вземат участие и най-големите каталунски профсъюзи. Тяхното централно управление въпреки всичко съобщи, че не поддържа акцията, оповестена от сепаратистките организации, защото това би означавало поддръжка на концепцията за едностранно обособяване.

Премиерът Пучдемон разгласи, че поддържа провеждането на стачката. „ Тази стачка ще помогне да се укрепи това, което направихме в неделя и ще създадем в околните дни. /РИА-Новости
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР