Вселената е толкова необятна, че човек не би могъл изобщо

...
Вселената е толкова необятна, че човек не би могъл изобщо
Коментари Харесай

Няколко невероятни факта за Вселената

Вселената е толкоз необятна, че човек не би могъл въобще да я разгърне даже в мозъка си. Учените към момента не могат да са сигурни какъв брой огромна е в действителност тя, защото няма земна създадена технология, която да го пресметна сигурно. 
Вселената в действителност е всичко - цялото пространство, материята и самото време. Ние сме част от нея и тя е част от нас. Днес ще ви представим няколко в действителност забавни обстоятелството за необятната Вселена.
Черните дупки
От една позиция тези междугалактически чистачи са в действителност солидни звезди. Когато една от тези звезди умира, тя автоматизирано завихря газовете от външните си пластове и ядрото ѝ се свива в извънредно дребна и плътна сфера. Представете си, да вземем за пример, че се опитате да съберете в топка за тенис цялата маса на Слънцето. Непосредственият резултат на този астрономически феномен е извънредно мощното гравитационно поле, което е основано от високата компактност.
На процедура даже светлината не може да избяга от черната дупка.
Близнаците
Според известния абсурд на близнаците, в случай че един близнак се качи на галактически транспортен съд, който се движи покрай скоростта на светлината през пространството, а другият остане на Земята, следвайки теорията на относителността, близнакът в галактическия транспортен съд ще се върне на планетата години по-млад от този, останал на Земята. 
Човешкият живот за Вселената
Можете ли да повярвате, че един човешки живот се равнява на един, единствен момент за голямата Вселена?! Представете си какъв брой мъничък и къс е животът ни. 
Тъмната материя
 Има ли паралелните светове и по какъв начин наподобяват? Има ли паралелните светове и по какъв начин наподобяват?
Има ли паралелни светове... Въпрос, които прилича на този с живота след гибелта - мъчно можем да го потвърдим сигурно. Да погле...
Всички звезди, галактики и черни дупки във Вселената съставляват единствено към 5% от масата във Вселената. Колкото и налудничаво да звучи, останалите 95% не се знае какво тъкмо съставляват. Учените са решили да назовават тази мистериозна материя " тъмна материя ". Те и до ден-днешен към момента не са сигурни къде е и какво съставлява тя.
Това, което се знае е, че “тъмната материя ” е недостъпна за наблюдаване със актуалните способи, т.е. нито излъчва, нито отразява задоволително електромагнитни талази и е с незнаен състав. Тя обаче може да бъде косвено засечена поради гравитационните си въздействия върху забележимата материя.
Другите галактики
Учените са пресметнали, че има стотици милиарди галактики във Вселената, никоя от които не можете да видите без телескоп. Освен това всяка една от тези галактики има милиарди звезди. Това значи, че броят на звездите във Вселената е голям -  приблизително 10 милиарда трилиона, което е 10 с 21 нули след него. Оказва се в действителност, че звездите са повече, в сравнение с броят на песъчинките по Земята.
Алкохолни галактически облаци
 Руски учени откриха вероятни портали към отдалечени елементи на Вселената Руски учени откриха вероятни " портали " към отдалечени елементи на Вселената
Някои свръхмасивни черни дупки в центъра на галактиките могат да бъдат „ портали “ към далечни райони на Вселената. До този...
На 26 хиляди светлинни години от нас се намира съзвездието Стрелец Б (Sagittarius B). Това е междузвезден облак от газ и прахуляк и съдържа над един милиард литра винилен алкохол (vinyl alcohol).
Понзо заблуда
Забелязали ли сте, че когато Луната е ситуирана непосредствено на хоризонта, тя е доста по-близо и доста по-голяма? Е, това не е по този начин. Това, което се случва в действителност, е нещо, което мозъкът ни прави от самото начало.  Този феномен е прочут като " понзо заблуда " (Ponzo illusion) - мозъкът ви усилва размера на Луната и тя наподобява по-голяма, в сравнение с е в реалност. Следващия път, когато се загледате в тази “извънгабаритна ” Луна, игнорирайте околната среда като обвиете ръце към очите си (подобно на далекоглед) и ще видите по какъв начин тя ще се “смали ” до нормалния си размер.
Най-големият елмаз
През 2004 година учените откриха най-големия елмаз. В реалност този елмаз съставлява разпаднала се (колабирала) звезда. Тази звезда се намира на към 50 светлинни години от Земята. Звездата е с диаметър от едвам 4000 км, само че пък сърцевината ѝ е формирана от 10 милиарда трилиона трилиона-каратов елмаз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР